Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Маріуполь прийняв перші обласні змагання з підводного спорту

27 і 28 лютого в Маріуполі відбувся перший чемпіонат Донецької області з підводного спорту.

Змагання пройшли серед юнаків і дівчат 2005-2006, 2007-2008, 2009 років народження та молодше в шести видах програм: 50 і 100 метрів – плавання в ластах; 50, 100, 200 і 400 метрів – плавання в біластах.

Переможцями чемпіонату у своїх категоріях стали Софія Харченко, Олексій Ольховий, Анастасія Пічугіна, Олексій Тучков, Юлія Лісакова, Артем Гирін, Семен Міхєєв, Юлія Захарова, Гордей Сидоренко, Олександр Козачок, Максим Циб, а також Яна та Іван Проценки.

Підготували учасників змагань Тетяна Герасименко, Тетяна Гончарова, Людмила Ковтун і Олена Дорош.

Для довідки:

Підводний спорт почав свій розвиток у 20-х роках XX століття, коли в зв’язку з винаходом підводних ласт і маски стали активно розвиватися підводне полювання і пірнання з затримкою дихання.

Підводний спорт – сукупність спортивних дисциплін, пов’язаних з перебуванням спортсмена частково або повністю під поверхнею води.

Завдання спортсмена полягає в подоланні дистанції за допомогою мускульної сили без застосування будь-яких механізмів. Спорядження спортсмена: плавальний костюм, маска, біласти або моноласта.

Мета змагань – подолання різних за довжиною дистанцій за найменший час. У цій групі дисциплін існує дуже велика кількість змагальних дистанцій, ряд яких проходить з використанням автономного дихального апарату.

 

03.03.2021

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах