Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку пройшли Всеукраїнські змагання на призи Василя та Сергія Бубки

14 лютого Донецьк прийняв Всеукраїнські легкоатлетичні змагання за участю зарубіжних спортсменів на честь Василя та Сергія Бубки.

У турнірі, що відбувся напередодні міжнародного свята стрибунів з жердиною – «Samsung» – Зірки жердини», взяло участь близько 300 спортсменів з України та Росії. Нашу країну представляли атлети з Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Одеської, Миколаївської, Львівської, Луганської, Хмельницької, Київської областей, а Росію – із Краснодарського, Ставропольського краю та міста Санкт-Петербург.

У якості гостей за виступами спортсменів слідкували представники IAAF Валентин Балахнічьов, Сандро Джаванелі, Імре Матрахазе, Роберт Еміян.

Унікальна можливість отримати нагороди з рук легендарного Сергія Бубки випала кращим стрибунам із жердиною: у віковий категорії 1999-2000 років народження перемогу серед юнаків святкував вихованець СДЮШОР № 8 ім. Сергія Бубки Олексій Смахтин – 4 м 30 см, серед дівчат – Олена Поленкова з Харківа – 2 м 80 см (донеччанка Ксенія Вовк посіла другу сходинку з результатом 2 м 60 см). Серед юнаків 1997-1998 років народження кращим був Денис Сухих із Краснодару (4 м 60 см), а представник Донеччини Юрій Філін посів друге місце (4 м 20 см). Лише за меншою кількістю невдалих спроб у змаганнях серед молоді перемогу святкував неодноразовий учасник змагань Денис Бердников зі Ставрополю – 5 м 30 см.

У біговій програмі свою готовність до участі в чемпіонаті України в приміщенні, що відбудеться з 18 до 21 лютого в Сумах, перевіряли наші відомі спортсмени. Марія Шмідова з Краматорська швидше за всіх пробігла 60 м (7,1 с), донеччанка Дарина Приступа перемогла з бігу на 300 м (37,9 с), Аліна Логвиненко з Артемівська отримала нагороду з бігу на 500 м (1.12,4), а Юлія Кутах з Макіївки була кращою в забігах на 1000 м (2.52,5 хв.). Серед чоловіків першим на дистанції 500 м був макіївчанін Юрій Кіщенко (1.06,7 хв.), Олег Каяфа з Хмельницького отримав нагороду з бігу на 1000 м (2.25,4 хв.), а представник Львова Віталій Пінкевич був кращим з бар’єрного бігу на 60 м (8,1 с).

Усі переможці та призери отримали грамоти, медалі та призи від Спортивного клубу Сергія Бубки та Федерації легкої атлетики Донецької області.

 
16.02.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах