Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Олімпійські перспективи велосипедистів Донецької області обговорили на засіданні координаційної ради

Чергове в 2021 році онлайн-засідання Координаційної ради з питань олімпійської підготовки та забезпечення олімпійців Донецької області, що відбулося 24 лютого, присвятили розгляду велосипедного спорту.

Начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації, голова Координаційної ради Володимир Мицик зауважив, що до переліку спортсменів регіону – кандидатів на участь у Іграх ХХХІІ Олімпіади увійшло 5 велосипедистів: Анатолій Будяк, Валерія Кононенко, Володимир Джус, Андрій Василюк і Даніїл Нікулін, а відповідно до наказу Міністерства молоді та спорту України претендентами на поїдку в Токіо також розглядаються Максим Васильєв та Ілля Клепіков.

«Ті завдання, які ставляться на рівні області з боку тренерів і спортсменів, ми намагаємось відпрацьовувати. Зокрема, щомісячні стипендії з обласного бюджету в 2021 році отримують 8 велосипедистів і 2 тренери – серед представників олімпійських видів спорту більше стипендіатів лише в легкій атлетиці. Сподіваємось, всебічна підтримка сприятиме тому, що Донеччина зможе продовжити гарну традицію щодо участі в змаганнях з велоспорту на Олімпійських іграх», - зазначив Володимир Мицик.

Про підготовку спортсменів доповіли тренери-викладачі відділення велосипедного спорту Школи вищої спортивної майстерності Микола Мирза, Олексій Солнцев і Сергій Гречин, а також тренер-викладач Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з велосипедного спорту Валерій Красов.

Так, специфіка отримання ліцензій з велосипедного спорту на Олімпійські ігри передбачає, що багато чого буде залежати від виступів збірних команд країн. Відбір проходитиме за міжнародним рейтингом UCI та за підсумками основного чемпіонату України, що пройде 16-20 червня. Наразі гарні шанси на потрапляння до Токіо мають два представники Донеччини з велоспорту на шосе: Анатолій Будяк, який став четвертим на нещодавньому турнірі в Туреччині, де був дуже представницький склад учасників (30 команд), і Валерія Кононенко, яка також прогресує і планує поступово вийти на свою кращу фізичну форму.

Окрему увагу члени Координаційної ради приділили обговоренню питань медико-наукового та медико-біологічного супроводження спортсменів, їх акліматизації до місця проведення Ігор, а також забезпечення спортивним обладнанням та інвентарем.

 
 
26.02.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах