Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донецька область долучається до пілотного проєкту «Активні парки – локації здорової України»

Донеччина стане одним із перших регіонів, де в 2021 році започаткують соціальний проєкт «Активні парки – локації здорової України», спрямований на оздоровчу рухову активність громадян. Кроки щодо реалізації відповідного Указу Президента України під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна обговорили 24 лютого в режимі онлайн.

«За ініціативи Міністерства молоді та спорту України Донецьку область включено до переліку регіонів, у яких з 1 квітня планується запустити пілотний проєкт «Активні парки – локації здорової України». Таким чином, вже найближчим часом ми маємо визначитися з ключовими питаннями та завданнями, що потребують вирішення, і в першу чергу привести до ладу локації в місцях масового відпочинку населення», - наголосив Вадим Філашкін.

У нараді взяли участь представники 4 міст Донецької області – Бахмута, Краматорська, Маріуполя та Покровська, де має бути реалізовано пілотний проєкт. Передбачається, що в парках і скверах регулярно проводитимуться різноманітні фізкультурно-оздоровчі заходи, що не потребують спеціальної підготовки: руханки, майстер-класи з провідними спортсменів, спортивні квести та фестивалі.

Директор Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Ігор Валицький відзначив, що на початку березня учасникам пілотного проєкту «Активні парки – локації здорової України» буде доведено детальну інформацію щодо його реалізації, зокрема, технічний момент облаштування локацій, розміщення елементів навігації.

Координація проведення заходів у рамках проєкту покладена на Міністерство молоді та спорту України і Всеукраїнський центр «Спорт для всіх», безпосередньо організація заходів – на місцеві центри фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за участю органів місцевого самоврядування.

 
 
24.02.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах