Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донецьк готовий у 25-й раз прийняти найсильніших стрибунів з жердиною зі всього світу

14 лютого в Донецьку в приміщенні готелю «Шахтар Плаза» відбулася прес-конференція, присвячена XXV міжнародному турніру «SAMSUNG» – Зірки жердини».

У прес-конференції взяли участь президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, Донецький міський голова Олександр Лук’янченко, президент компанії «Samsung Electronics Україна» Юнсеб Лі, директор представництва Східного ТУ ПрАт «МТС Україна» Людмила Бахтіна, спортсмени-учасники майбутніх змагань.

Звертаючись до учасників змагань та представників засобів масової інформації, Сергій Бубка зазначив, що «XXV міжнародний турнір «SAMSUNG» – Зірки жердини» – це грандіозна подія не тільки для Донецька, Донецької області та України, але і в цілому для світової легкої атлетики. Ці змагання невипадково прирівнюються до неофіційного чемпіонату світу зі стрибків з жердиною». Бажаючи спортсменам-учасникам майбутніх змагань успішного виступу, досягнення свої кращих результатів, особливу увагу Сергій Бубка, рекорд якого – 6,15 м – є досі неподоланним, приділив Рено Лавіліньї. Французький спортсмен вже в цьому році подолав планку на висоті 6,04 м та 6,08 м, і ставить плани не зупинятись на досягнутому. «Я відношусь до можливого побиття рекорду дуже позитивно і бажаю Рено, щоб його супроводжувалася вдача і він досяг того, чого прагне», – сказав Сергій Бубка.

Після короткого привітання гостей спортивного свята Донецький міський голова Олександр Лук’янченко вручив Сергію Бубці грамоту і почесний знак «За заслуги перед містом Донецьк», представивши його як «головного організатора та натхненника змагань «Зірки жердини», поважного земляка, видатного спортсмена ХХ сторіччя, 6-разового чемпіона світу, 35-разового рекордсмена світу, олімпійського чемпіона, Героя України, Почесного громадянина міста Донецьк».

У змаганнях візьмуть участь провідні світові спортсмени зі стрибків із жердиною, серед яких – чемпіони та призери Олімпійських ігор, чемпіонатів світу і Європи з 10 країн: представники Бразилії Фабіана Мюрер і Тіаго Браз Да Сільва, Німеччини – Сілке Шпігельбург, Мартіна Штруц та Малте Мохр, Польщі – Анна Роговська, Роберт Собера, Павло Войцеховський, Франції – брати Рено і Валентин Лавіліньї, Маріон Фіак та Маріон Латоут, Греції – Костадинос Філиппідес, Ніколетта Кіріакопулу, Росії – Анастасія Савченко, Ангеліна Жук-Краснова та Антон Івакін.

Україну на цьому форумі представлятимуть донеччани Денис Юрченко та Ганна Шелех.

Нагадаємо, турнір пройде завтра, 15 лютого, у приміщенні Арени «Дружба» (за адресою: просп. Ілліча, 93А). Урочисте відкриття змагань відбудеться о 14:00.

Турнір «Samsung – Зірки Жердини» є найбільшим легкоатлетичним змаганням у світі серед стрибунів із жердиною і проводиться під егідою Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ). З 1997 року входить до офіційного календаря ІААФ та Європейської асоціації легкої атлетики.

Турнір «Samsung – Зірки Жердини» – унікальний у своєму роді захід, якому в світі немає аналогів. Турнір успішно продовжує традиції розвитку цього виду спорту, щорічно збираючи в Донецьку найсильніших стрибунів з жердиною. За роки проведення турніру були встановлені 11 світових рекордів, 7 континентальних, 21 національний рекорд і рекорд світу серед юніорів. Протягом усіх років Донецьк відвідали більше 160 спортсменів з 31 країни світу.

 
14.02.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах