Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Олімпійські перспективи триатлону Донецької області обговорили на засіданні координаційної ради

Друге в 2021 році онлайн-засідання Координаційної ради з питань олімпійської підготовки та забезпечення олімпійців Донецької області, що відбулося 29 січня, присвятили розгляду такого виду спорту, як триатлон.

«Шість років тому через військові дії розвиток триатлону Донеччини довелося розпочати «з чистого листа». Спільними зусиллями ми намагалися створити комфортні умови для підготовки. І на сьогоднішній день, я вважаю, спортсмени та тренери мають все необхідне, віддячуючи цій підтримці високими результатами», - зазначив начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації, перший заступник голови Відділення Національного олімпійського комітету України в Донецькій області, голова Координаційної ради Володимир Мицик.

Про підготовку Маргарити Крилової – єдиної кандидатки з триатлону від Донеччини до Ігор XXXII Олімпіади, що мають пройти з 23 липня по 8 серпня 2021 року в Токіо (Японія) – доповів її наставник, заслужений тренер України Георгій Драгулян:

«Наразі ми перебуваємо на навчально-тренувальному зборі в Туреччині, і готуємося до майбутніх міжнародних стартів. Справа в тому, що в триатлоні система відбору до Олімпійських ігор є рейтинговою, а з березня 2020 року по сьогоднішній день світовий рейтинг «заморожено» через відсутність турнірів у зв’язку з пандемією. Усі спортсмени і тренери в очікуванні змагань, які дозволять набрати такі необхідні для потрапляння в Токіо бали.

Провідна спортсменка Донецької області Маргарита Крилова сьогодні посідає 175 місце в світовому рейтингу, а для того, щоб претендувати на участь у Олімпійських іграх, потрібно входити в топ-140. Для нас це реально (у 2019 році Крилова була 108-ю), і ми вже заявилися на рейтингові змагання, що заплановано провести 27 березня в Єгипті. Нам необхідно набирати бали та підніматися у світовому рейтингу, щоб мати можливість виступити на основних етапах Кубку світу в травні».

 
 

Окрім цього, Георгій Драгулян відзначив перспективи 23-річного триатлета Кирила Бойка, якого всеукраїнська федерація розглядає як можливого кандидата на Олімпійські ігри 2024 року в Парижі.

Заступник голови Координаційної ради, директор Школи вищої спортивної майстерності Крістіна Русінова нагадала про змішану естафету (мікст) – нову олімпійську дисципліну в триатлоні, де українські спортсмени (зокрема, представники Донецької області Іван Меньшиков і Юліан Дем’янов) також мають боротися за право поїхати на Ігри.

Директор Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи, заслужений тренер України з сучасного п’ятиборства Костянтин Кірпулянський наголосив на важливості участі тритлетів Донеччини в міжнародних змаганнях на олімпійській дистанції (плавання + їзда на велосипеді + біг), і не розпорошення сил спортсменів на неолімпійські види програми (дуатлон, акватлон), розглядаючи їх лише як такі, що підводять до основних стартів.

 

01.02.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах