Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Виконком Відділення НОК України в Донецькій області підбив підсумки 2020 року та окреслив пріоритети на 2021-й

13 січня відбулося перше в 2021 році засідання Виконкому Відділення НОК України в Донецькій області.

У режимі ZOOM-конференції, згідно порядку денного, розглянуто наступні питання:

1) звіт про діяльність відділення за 2020 рік;
2) затвердження календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів на 2021 рік;
3) про стан підготовки спортсменів Донецької області – кандидатів на участь у ХХХІІ літніх Олімпійських іграх;
4) про нагальні питання діяльності відділення в 2021 році.

З відповідною інформацією виступили голова Відділення НОК України в Донецькій області Віктор Ремський, перший заступник голови відділення – начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик та відповідальний секретар відділення Дмитро Подопригора.

До обговорення питань порядку денного засідання долучилися директор Школи вищої спортивної майстерності Крістіна Русінова, директор Донецького обласного спеціалізованого коледжу спортивного профілю ім. С. Бубки Ігор Анушкевич, директор Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Костянтин Кірпулянський, начальник Донецького обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Ігор Нестеренко, президент Регіональної федерації боксу Донецької області Дмитро Єлисєєв.

Членами Виконкому було зазначено, що протягом 2020 року регіональне Відділення НОК України відпрацювало всі напрямки діяльності, запропоновані Національним олімпійським комітетом. Особливістю роботи, пов’язаною із введенням у березні карантинних обмежень через пандемію коронавірусу, стало проведення низки заходів у режимі онлайн.

28 грудня було ухвалено рішення про включення до оновленого списку кандидатів на участь у Іграх ХХХІІ Олімпіади, що заплановано провести в Токіо з 23 липня по 8 серпня 2021 року, 38 спортсменів Донецької області з 13 видів спорту: легка атлетика – 13 осіб; велосипедний спорт – 5; боротьба вільна, стрільба кульова, сучасне п’ятиборство – по 3; важка атлетика, вітрильний спорт, бокс – по 2; боротьба греко-римська, кінний спорт, стрибки у воду, триатлон, тхеквондо ВТФ – по 1.

Станом на сьогодні олімпійські ліцензії від Донеччини мають борець вільного стилю у ваговій категорії 125 кг Олександр Хоцянівський та спортсменка з кінного спорту Інна Логутенкова, олімпійські нормативи виконали легкоатлети Ольга Саладуха (у потрійному стрибку) і Олександр Сітковський (у марафоні).

Головними пріоритетами діяльності на 2021 рік визначено:

- всебічну підтримку олімпійців Донецької області, які боротимуться за ліцензії в Токіо, у тому числі залучення нових спонсорів та меценатів задля якісної підготовки провідних атлетів до престижних змагань;

- продовження проведення низки заходів, спрямованих на залучення дітей та молоді до олімпійського руху Донеччини та України, популяризацію олімпійських цінностей;

- сприяння в реалізації проєктів щодо розбудови сучасної спортивної інфраструктури в регіоні.

 
 
 
13.01.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах