Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Маріуполі вшанували футбольну команду «Портовик»

10 грудня, у Всесвітній день футболу, в Маріупольському порту вшанували футболістів «Портовика», які в 2020 році повернули собі титул чемпіонів міста, а також стали володарями Кубка та Суперкубка Маріуполя. 
 
Завдяки спортивній майстерності команди, волі до перемоги, завзяттю й злагодженості на полі, через два роки в рідну гавань повернулися не тільки золоті медалі чемпіонів, а й перехідний кубок. 
 
Віце-президент Федерації футболу Маріуполя Борис Данцкер вручив капітану «Портовика» Олександру Ляхову пам’ятний кубок, який обов’язково отримає своє місце в музеї.
 
Як зазначив представник управління молоді та спорту Маріупольської міської ради Георгій Федоренко, в нинішньому році «усі призи пішли в порт». Так, кращим воротарем чемпіонату був визнаний портовик Володимир Онищенко, кращими захисником і бомбардиром – його колеги по команді Микола Кобець та Антон Маленко.
 
Золоті медалі отримали не тільки футболісти і тренерський штаб на чолі з Олександром Васютічем, а й керівники порту, профкому і ФК «Портовик». 
Подякою Федерації футболу Донецької області був відзначений в. о. директора підприємства Ігор Барський – за популяризацію і значний особистий внесок у розвиток футболу.
 
Говорячи про успіхи футбольного клубу, Ігор Миколайович підкреслив: «У команди «Портовик» велика та славетна історія. Навіть я колись, будучи учнем 32-ї школи, займався в команді «Водник». Протягом багатьох років Маріупольський порт приділяє футболу велику увагу, і ми утримуємо не тільки команду, але й спорткомплекс – для розвитку спорту в місті. І я був дуже зворушений, коли побачив перехідний кубок, який по праву повернувся у рідні пенати!».
 
Кілька історичних фактів. Перший офіційний чемпіонат по футболу в Маріуполі відбувся в 1936 році. Першим чемпіоном стала команда «Морпорт» – теперішній «Портовик». Попередниками створеного в 2004 році ФК «Портовик» були команди «Морпорт», «Углеекспорт», «Водник», «Портовик» («Докер»). За трохи більше, ніж півтора десятиліття «Портовик» 13 разів ставав чемпіоном Маріуполя, вісім разів здобув Кубок міста, шість разів – Суперкубок.
 
15.12.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах