Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Ветеран АТО Віктор Дикий з Лиману – переможець і призер перших онлайн змагань «Ігри Нескорених»

13 грудня завершилися перші в Україні адаптивні онлайн змагання «Ігри Нескорених 2.0» – новітній формат мультиспортивного заходу для поранених військовослужбовців і ветеранів, запроваджений у 2020 році в умовах пандемії коронавірусу.

Від Донецької області до турніру долучився Віктор Дикий з міста Лиман, який в підсумку виявився першим на легкоатлетичних дистанціях 400 та 1500 метрів, а також другим у бігу на 100 м.

Змагання проходили у віртуальному форматі: військовослужбовці та ветерани силових органів, які зазнали поранень на службі, у термін з 31 жовтня по 29 листопада могли записати свій виступ у певній спортивній дисципліні на відео та надіслати організаторам. Усього в «Іграх Нескорених 2.0» взяли участь понад 60 представників 15 областей України, які доводили свої силу та волю до перемоги в шести видах спорту: легкій атлетиці (біг на 100, 400, 1500 м; стрибки в довжину; штовхання ядра), пауерліфтингу, стрільбі з лука, плаванні (дистанції 50 м та 100 м вільним стилем), веслуванні на тренажері, велоспорті.

Для Віктора Дикого війна почалась у липні 2014 року – саме тоді він вступив до лав добровольчого батальйону «Артемівськ». У січні 2015-го в місті Дебальцеве він отримав осколкове та кульове поранення правої ноги, і відтоді вбачає спорт найкращим засобом реабілітації, протягом 2018-2020 років взявши участь у трьох національних змаганнях «Invictus Games»

«Ігри Нескорених – це реально дієва, результативна програма реабілітації. Це більше ніж спорт, це підтримка і спілкування. Ці змагання доказують, що поранення не є вироком, із цим можна жити і ставити нові цілі, досягаючи їх», - каже Віктор Дикий, який виховує двох синів і доньку. Працюючи енергодиспетчером на Лиманській дистанції електропостачання Донецької залізниці та очолюючи громадську організацію «Спілка воїнів АТО та десантників Лиманщини», Віктор щоденно вдосконалює свою фізичну форму, закликаючи всіх ветеранів війни до активного способу життя.

 
  
14.12.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах