Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Затверджено старших тренерів Донецької області з триатлону та боротьби самбо на 2021 рік

27 листопада в режимі онлайн відбулося чергове засідання комісії з розгляду та затвердження списків старших тренерів регіону.

Спілкування за технологією Cisco Webex присвятили розгляду кандидатур з такого олімпійського виду спорту, як триатлон, і такого неолімпійського виду спорту, як боротьба самбо (обидва мають першу категорію пріоритетності в Донецькій області). Спочатку тренери надали звіти про роботу в поточному році та пропозиції щодо подальшого розвитку, після чого члени комісії мали змогу поставити доповідачам запитання.

Напередодні заслуховувань коротку довідкову інформацію для членів комісії довела начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Марина Будовій. Так, за даними на початок 2020 року триатлон культивується в містах Бахмут, Маріуполь та Слов’янськ, загалом цим видом спортом займається понад 130 спортсменів (115 у ДЮСШ), з якими проводять роботу 5 працівників (4 штатних). Боротьба самбо культивується в містах Бахмут, Краматорськ, Маріуполь, Мирноград і Слов’янськ, Бахмутському, Волноваському та Слов’янському районах, а також Лиманській ОТГ, цим видом спорту займається більше 500 осіб, тренувальний процес проводять 15 працівників (5 штатних), із них 6 у ДЮСШ (4 штатних). Обласні стипендії в поточному році отримують триатлети Маргарита Крилова, Іван Меньшиков, їх тренер Георгій Драгулян, самбісти Владислав Руднєв і Дмитро Стеценко.

Члени комісії, серед яких директор Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Костянтин Кірпулянський, директор Донецького обласного спеціалізованого коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки Ігор Анушкевич, директор Школи вищої спортивної майстерності Крістіна Русінова, директор Обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи Тетяна Малієва, звернули увагу на такі питання: щодо розвитку триатлону – координація роботи між усіма тренерами області (обласної спеціалізованої ДЮСШ олімпійського резерву з кінного спорту, сучасного п’ятиборства та триатлону, обласного коледжу ім. С.Бубки та ШВСМ), підвищення кваліфікації тренерів та підготовка нових кадрів; щодо розвитку боротьби самбо – реалізація всеукраїнського проєкту «Самбо в кожний навчальний заклад», пошук нових приміщень (спортивних залів) для занять, підготовка молодих талантів.

За підсумками обговорення терміном на 1 рік одноголосно схвалено кандидатури на посади старших тренерів: з триатлону – Георгій Драгулян (дорослі, молодь), Ольга Драгулян (юніори, юнаки); з боротьби самбо – Ігор Мацай (дорослі), Дмитро Лунгу (дівчата старшого віку та юніорки), Костянтин Статівкін (кадети) та Ігор Чечинов (юнаки молодшого та середнього віку).

 
 
 
 
28.11.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах