Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Затверджено старших тренерів Донецької області з тхеквондо (ВТФ) і кікбоксингу WAKO на 2021 рік

25 листопада в режимі онлайн відбулося чергове засідання комісії з розгляду та затвердження списків старших тренерів регіону.

Спілкування за технологією Cisco Webex присвятили розгляду кандидатур з такого олімпійського виду спорту, як тхеквондо (ВТФ), і такого неолімпійського виду спорту, як кікбоксинг WAKO. Спочатку тренери надали звіти про роботу в поточному році та пропозиції щодо подальшого розвитку, після чого члени комісії мали змогу поставити доповідачам запитання.

Напередодні заслуховувань коротку довідкову інформацію для членів комісії довела начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Марина Будовій. Так, за даними на початок 2020 року кікбоксинг WAKO культивується в 11 містах, 6 районах та 1 ОТГ, загалом цим видом спортом, який входить до програми Всесвітніх ігор, займається близько 2000 осіб, з якими проводять роботу 60 працівників (26 штатних), з них 17 – у ДЮСШ. Тхеквондо (ВТФ) культивується в містах Бахмут, Дружківка, Маріуполь, Мирноград і Волноваському районі, цим олімпійським видом спорту займається більше 400 осіб, 12 працівників проводять тренувальний процес, з них 3 штатні (усі – ДЮСШ, ШВСМ).

Члени комісії, серед яких директор Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Костянтин Кірпулянський, директор Донецького обласного спеціалізованого коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки Ігор Анушкевич, директор Школи вищої спортивної майстерності Крістіна Русінова, директор Обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи Тетяна Малієва, звернули увагу на такі питання: щодо розвитку тхеквондо (ВТФ) – залучення молодих фахівців на тренерську роботу, розширення географії виду спорту на Донеччині, створення спортивних клубів, налагодження роботи щодо передачі спортсменів із ДЮСШ у обласний коледж ім. С.Бубки та ШВСМ (до основного і змінного складів); щодо розвитку кікбоксингу WAKO – участь у міжнародних змаганнях, перспективи на участь у Всесвітніх іграх, робота з виховання юних спортсменів, представництво Донецької області в керівних органах Всеукраїнської громадської організації.

За підсумками обговорення терміном на 1 рік одноголосно схвалено кандидатури на посади старших тренерів: з кікбоксингу WAKO – Артем Дріга, Віталій Лі, Руслан Осіпов, Денис Харькін (усі вікові категорії), з тхеквондо (ВТФ) – Юрій Бірюков (дорослі, молодь, юніори) і Володимир Страшненко (кадети, юнаки, молодші юнаки).

 
 
 
 
26.11.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах