Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецькій області триває затвердження старших тренерів на 2021 рік

17-20 листопада в режимі онлайн відбулися чергові засідання комісії з розгляду та затвердження списків старших тренерів регіону.

Спілкування за технологією Cisco Webex присвятили розгляду кандидатур з низки олімпійських і неолімпійських видів спорту: 17 листопада – баскетболу та козацького двобою, 18 листопада – волейболу, волейболу пляжного, стрибків у воду, карате та пляжної боротьби, 19 листопада – гімнастики спортивної та гирьового спорту, 20 листопада – велосипедного спорту та плавання.

Відзначимо, що згідно до наказу управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації № № 01-07/844/320-20 від 30.10.2020 року створено відповідну комісію, яка має розглянути і затвердити кандидатів на старших тренерів з видів спорту за віковими групами спортсменів строком на 1 рік. Відповідні списки планується узагальнити до 15 грудня. Метою роботи комісії є налагодження питань спільної співпраці між управлінням, обласними організаціями фізкультурно-спортивної спрямованості та федераціями щодо подальшого розвитку видів спорту, які культивуються в регіоні.

Напередодні заслуховувань коротку довідкову інформацію для членів комісії довела начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Марина Будовій. Так, за даними на початок 2020 року баскетболом у регіоні займається понад 5000 осіб (з них 1420 у ДЮСШ), волейболом – понад 6000 (407 у ДЮСШ), гирьовим спортом – понад 1000 (292 у ДЮСШ), гімнастикою спортивною – 643 (у ДЮСШ), велоспортом – 594, стрибками у воду – 51 (47 у ДЮСШ).

Культивується баскетбол у 29-ти адміністративно-територіальних одиницях (міста, райони, ОТГ), волейбол – у 34-ти, волейбол пляжний – у 12-ти, гирьовий спорт – у 7 містах, 3 районах та 1 ОТГ, велоспорт – у Бахмуті, Добропіллі, Краматорську, Маріуполі, Слов’янську, Торецьку, Лиманській ОТГ і Покровському районі, гімнастика спортивна – у Бахмуті, Добропіллі, Краматорську, Маріуполі, Слов’янську, Торецьку, карате – у Маріуполі, Слов’янську, Бахмутському та Волноваському районах, козацький двобій – у Лимані, Маріуполі та Мирнограді, пляжна боротьба – у Бахмуті, Маріуполі та Слов’янську, стрибки у воду – у Маріуполі.

 
 
 
 
 
 

У рамках співбесід тренери надали звіти про роботу в поточному році та пропозиції щодо подальшого розвитку, після чого була можливість поставити доповідачам запитання. Члени комісії, серед яких директор Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Костянтин Кірпулянський, директор Донецького обласного спеціалізованого коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки Ігор Анушкевич, директор Школи вищої спортивної майстерності Крістіна Русінова, директор Обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи Тетяна Малієва, звернули увагу на такі питання: проведення семінарів та зборів для підвищення кваліфікації спортсменів і тренерів, розвиток ігрових видів спорту на студентському рівні, відновлення шкільних ліг з баскетболу, розвиток карате як олімпійського напрямку, збільшення представників таких нових видів спорту, як козацький двобій і пляжна боротьба. 

 
 
 
 
 

За підсумками обговорення терміном на 1 рік схвалено кандидатури на посади старших тренерів:

- з баскетболу – Володимир Машира (юнаки), Наталя Соболь (дівчата);

- з велоспорту – Кирило Поспєєв (МТБ, чоловіки, жінки), Людмила Сауткіна (МТБ, юніори, юнаки, дівчата), Сергій Степаненко (трек, чоловіки), Микола Мирза (шосе, чоловіки), Сергій Гречін (шосе, жінки), Валерій Красов (шосе і трек, юніори, юніорки, андери), Олександр Геращенко (шосе і трек, юнаки, дівчата, молодші юнаки, молодші дівчата);

- з волейболу – Олександр Мирний  (дорослі чоловіки), Наталя Лавриненко (дорослі жінки), Олена Дробітько (старші та молодші дівчата);

- з волейболу пляжного – Олег Маринич (чоловіки, юніори), Олена Шипілова (жінки, юніорки);

- з гирьового спорту – Леонід Гаража (дорослі), Євген Нескреба (ветерани), Сергій Четвериков (юніори), Олексій Шабельник (юнаки);

- з гімнастики спортивної – Ольга Ковальова (вікові категорії 6-14 років);

- з карате – Вікторія Афендікова (дорослі, кадети U 17), Сергій Коваленко (кадети U 14);

- з козацького двобою – Павло Дерев’янко та Сергій Зірка (усі вікові категорії);

- з плавання – Олександр Конжуков (дорослі, молодь), Тетяна Морозова (юніори, юнаки);

- з пляжної боротьби – Олег Рева (усі вікові категорії);

- зі стрибків у воду – Марина Попова (юнаки, дівчата).

Нагадаємо, раніше в листопаді було затверджено старших тренерів Донецької області на 2021 рік з таких видів спорту, як боротьба греко-римська, важка атлетика, гімнастика художня, дзюдо, косіки карате, радіоспорт, спортивне орієнтування, судномодельний спорт, сучасне п’ятиборство, футбол, футзал. Відслідкувати відповідні новини на сайті управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації можна за тегом «старші тренери з видів спорту» (https://sportdonoda.gov.ua/news/?tag=старші+тренери+з+видів+спорту).

20.11.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах