Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Затверджено старших тренерів Донецької області з футболу, футзалу, сучасного п’ятиборства та косіки карате на 2021 рік

16 листопада в режимі онлайн відбулося чергове засідання комісії з розгляду та затвердження списків старших тренерів регіону.

Спілкування за технологією Cisco Webex присвятили розгляду кандидатур з двох олімпійських видів спорту – футболу та сучасного п’ятиборства, а також двох неолімпійських – футзалу та косіки карате. Спочатку керівники обласних федерацій і тренери надали звіти про роботу в поточному році та пропозиції щодо подальшого розвитку, після чого члени комісії змогли поставити доповідачам запитання.

Начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Марина Будовій зазначила, що наймасовішим видом спорту на Донеччині є футбол, яким займається понад 16 тисяч осіб і який охоплює 14 міст, 12 районів та 7 ОТГ, 266 працівників (з них 76 у ДЮСШ). Сучасне п’ятиборство культивується в Маріуполі, Слов’янську і Соледарській ОТГ, цим видом спорту, що має першу категорію пріоритетності в регіоні, займається 146 чоловік (142 – у ДЮСШ), працюють 12 тренерів (10 – у ДЮСШ), з яких 4 штатних (2 – у ДЮСШ). Косіки карате займається 231 особа (68 – у ДЮСШ), яких охоплюють 8 працівників (4 штатних тренери, з них 2 у ДЮСШ), вид спорту культивується в Добропіллі, Мирнограді, Покровську та Селидовому.

Окрім тренерів, що проходили співбесіду, на заслуховуваннях виступили: президент громадської організації «Донецька обласна федерація з сучасного п’ятиборства» Святослав Куруленко, перший заступник голови, виконавчий директор ГС «Асоціація футболу Донецької області» Олександр Косевич, директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», координатор з розвитку футболу Сергій Головченко, тренер-викладач ШВСМ з сучасного п’ятиборства Павло Кірпулянський, президент громадської організації «Українська федерація «Шорінзірю кенкокан каратедо, косікі каратедо» Іван Непочатов, директор Обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи Тетяна Малієва.

 

Зауваження та пропозиції висловили директор Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Костянтин Кірпулянський, директор Донецького обласного спеціалізованого коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки Ігор Анушкевич, директор Школи вищої спортивної майстерності Крістіна Русінова, головний спеціаліст відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністраці Іван Костянецький. Зокрема, піднімалися питання щодо стабільності контингенту з футболу в групах ДЮСШ, проведення курсів підвищення кваліфікації тренерів, відкриття відділення сучасного п’ятиборства в Донецькому обласному спеціалізованому коледжі спортивного профілю ім. С.Бубки.

 

За підсумками обговорення терміном на 1 рік одноголосно схвалено кандидатури на посади старших тренерів: з футболу – Яків Кріпак (дорослі, чоловіки), Олександр Резніков (дорослі, жінки), з футзалу – Андрій Головченко (усі вікові категорії, чоловіки), Олександр Резніков (усі вікові категорії, жінки), з сучасного п’ятиборства – Костянтин Кірпулянський (дорослі, юніори, юніорки, юнаки, дівчата), з косіки карате – Віктор Ісаєв (усі вікові категорії).

 
17.11.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах