Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Затверджено старших тренерів Донецької області з дзюдо та судномодельного спорту на 2021 рік

10 листопада в онлайн-режимі відбулося чергове засідання комісії з розгляду та затвердження списків старших тренерів з олімпійських та неолімпійських видів спорту.

Головував на заході начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, який зазначив, що протягом листопада мають бути узгоджені кандидатури на 2021 рік з усіх видів спорту та вікових категоріях у них.

Засідання присвятили розгляду кандидатур тренерів з двох видів спорту – дзюдо та судномодельного спорту. Спочатку було заслухано звіти про роботу в поточному році та пропозиції щодо подальшого розвитку, після чого члени комісії поставили доповідачам свої запитання та зробили коротке резюме.

Під час співбесіди з представниками дзюдо Володимир Мицик наголосив, що задля покращення позицій Донецької області у всеукраїнському рейтингу необхідно докласти спільних зусиль усієї тренерської команди регіону. Адже станом на сьогоднішній день цей олімпійський вид спорту є одним із масових і поширених на території Донеччині, охоплює близько 2,5 тисяч спортсменів, з яких 1716 – у ДЮСШ.

Серед досягнень дзюдо останніх років тренери відзначили організацію централізованих зборів задля підготовки збірної області до чемпіонатів України, серед результатів – перше місце жіночої команди регіону на Кубку України-2019 та «бронзу» Софії Дарчук на чемпіонаті України-2020. У перспективних планах – проведення всеукраїнського турніру, більшої кількості зборів і спарингів, на які б залучалися дзюдоїсти інших областей України.

 
 

Далі слово взяв Георгій Лисих – керівник Донецького обласного відокремленого підрозділу громадської організації «Федерація судномоделізму і судномодельного спорту України», що у вересні 2020 року уклав договір про співпрацю з управлінням фізичної культури та спорту облдержадміністрації. Він зазначив, що цей вид спорту добре розвивається в Маріуполі на базі міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді, вихованці якого є учасниками всеукраїнських змагань у двох напрямках: радіокеровані яхти та стендові моделі.

За підсумками обговорення терміном на 1 рік одноголосно схвалено кандидатури на посади старших тренерів: з дзюдо – Дмитро Ігнатенко з міста Слов’янськ (серед дорослих), Андрій Боровік з Краматорська (серед молоді, до 23 років), Віталій Іванисенко з Лиману (серед юніорів, до 21 року), Данило Мільошкін з Бахмута (серед кадетів, до 18 років), Едуард Новиков з Мирнограду (серед молодших юнаків та дівчат), з судномодельного спорту – Георгій Лисих з Маріуполя (серед усіх вікових категорій).

 
10.11.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах