Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Вікторія Хапіліна з рекордом траси виграла марафон у Софії

11 жовтня в Софії (Болгарія) відбувся марафон «Wizz Air Sofia» серії World Athletics Bronze Label, що запам’ятається яскравою перемогою української легкоатлетки Вікторії Хапіліної.

На традиційній дистанції 42 кілометри та 195 метрів представниця Школи вищої спортивної майстерності Донецької області показала найкращий результат серед жінок – 2 години 27 хвилин 57 секунд, який став новим рекордом траси. У боротьбі за перше місце Вікторія випередила кенійку Наом Джебет, час якої склав 2:28:41.

Відзначимо, що Хапіліній вдалося подолати Софійський марафон на 6 секунд швидше, ніж минулорічний марафон у Кракові, де наша спортсменка виконала норматив майстра спорту України міжнародного класу, а також олімпійський норматив, що становить 2:29:30.

Завдяки успішному виступу в Болгарії Вікторія підтвердила своє право на потрапляння до збірної України задля участі в Олімпійських іграх, що заплановано провести в Токіо влітку 2021 року. Окрім спортсменки Донеччини, до трійки претенденток входить чемпіонка України з марафону Євгенія Прокоф’єва, а також Дар’я Михайлова з результатом 2:27:29. При цьому Хапіліна всього на секунду попереду Ольги Скрипак (2:27:58).

 
 
 

Фото - KrisoK Photography (https://www.facebook.com/SofiaMarathon) і сторінка Вікторії Хапіліної у Facebook

13.10.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах