Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


День скандинавської ходьби у Дружківці

8 жовтня ініціативна група територіального центру соціального обслуговування міста Дружківкa продемонструвала всім бажаючим переваги скандинавської ходьби. Таким чином у Дружківці продовжується цикл заходів до Всесвітнього дня ходьби з метою залучення різних верств населення до здорового способу життя. 
 
За ініціативи директора територіального центру Ольги Ченцової придбано спеціальні розсувні палиці для скандинавської ходьби. З палицями можна подолати більшу відстань, аніж при звичайній ходьбі. Лікарі рекомендують скандинавську ходьбу людям похилого віку, які мають проблеми зі здоров’ям. Під час ходьби з палицями задіяні практично всі м’язи верхньої частини корпусу, які майже не використовуються протягом дня. Зокрема, плечового поясу, спини, пресу, грудей тощо. 
 
Скандинавська ходьба підвищує витривалість, яка необхідна людям, що мають проблеми зі здоров’ям, та професійним спортсменам. Цей вид фізичної активності повертає рухливість і повноцінне життя після травм опорно-рухового апарату. Завдяки цьому скандинавська ходьба підходить для літніх людей в якості щоденного фітнесу та людям із граничним перевищенням ваги, яким заборонено фізичні перевантаження.
 
Слід зауважити, що в заході взяли участь жінки віком від 60 до 83 років, які оцінили переваги занять спортом, зміцнення здоров’я, набули нові знайомства та отримали користь від перебування на свіжому повітрі. 
 
Дружківський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та відділ з питань культури, сім’ї, молоді, спорту та туризму Дружківської міської ради вдячні директорові територіального центру соціального обслуговування Ользі Ченцовій за співпрацю та сподіваються, що скандинавська ходьба набуватиме популярності в Дружківці, а кількість її шанувальників зростатиме.
 
 
12.10.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах