Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку завершився IX міжнародний турнір з плавання на призи Віктора Смирнова

9 лютого в Донецьку завершився IX міжнародний турнір з плавання серед дітей з порушенням слуху, зору та ураженням опорно-рухового апарату на призи Героя України, 6-разового паралімпійського чемпіона з плавання Віктора Смирнова.

У церемонії закриття взяли участь Герой України Віктор Смирнов, дружина Президента України Людмила Янукович, заступник голови Донецької облдержадміністрації Тамара Лук’янчук, начальник управління з питань фізичної культури і спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, заступник директора міжнародного спортивного клубу «ІСД» Павло Сліпушко.

Турнір на призи Віктора Смирнова не має аналогів в Україні. Змагання є найбільшим спортивним форумом для дітей з обмеженими фізичними можливостями. У ході першості її учасники змогли також поспілкуватися із заслуженими майстрами спорту України, плавцями-паралімпійцями Сергієм Кліппертом, Олександром Мащенком, Данилом Чуфаровим та іншими спортсменами.

Протягом двох днів у спорткомплексі «Дельфін» за призи Віктора Смирнова боролися 280 найсильніших юних плавців з 24 міст України та 5 міст Російської федерації. Україну представляли спортсмени Волинського, Донецького, Дніпропетровського, Житомирського, Запорізького, Закарпатського, Івано-Франківського, Київського, Кіровоградського, Кримського, Луганського, Полтавського, Рівненського, Харківського, Хмельницького обласних та Київського, Севастопольського міських центрів «Інваспорт», Росію – з Волгодонська, Мурманська, Саратова, Тули​ та Ханти-Мансійського автономного округу. Донецький регіон представляли плавці з Горлівки, Дебальцевого, Донецька, Макіївки, Маріуполя, Слов’янська, Соледара та Харцизька.

Участь у змаганнях взяли юні спортсмени з обмеженими фізичними можливостями, які були розділені за віком – старша (16-17 років) та молодша (15 років і молодше) групи – і нозологіями (діти з порушенням слуху, зору та ураженням опорно-рухового апарату).

За підсумками змагань призами від Віктора Смирнова були нагороджені 11 хлопців та дівчат, найкращі у кожній з нозологій та вікових груп:

- серед спортсменів з порушенням зору:

- Яременко Ілля (Київ);
- Вірченко Олексій (Полтава);
- Притула Олександра (Запоріжжя);

- серед спортсменів з порушенням слуху:

- Живаєв Андрій (Саратов);
- Мікуца Валерій (Полтава);
- Старовойтова Альона (Дніпропетровськ);
- Чередниченко Ольга (Київ);

- серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату:

- Кабишев Олексій (Запоріжжя);
- Рибалко Максим (Дніпропетровськ);
- Вербова Марина (Запоріжжя);
- Іжовська Віслана (Ужгород).

Переможці турніру також отримали від Людмили Янукович ікони та солодкі подарунки.

Заохочувальними призами були нагороджені наймолодші учасники турніру Софія Паламарчук та Веніамін Сірий з Дебальцевого (обидва – 2006 року народження), Олег Павлов з Макіївки, який відзначав 8 лютого своє 11-річчя, плавці, що приїхали здалеку, – Ганна Рюгер (Тюменська область, Ханти-Мансійський округ) та Юлія Геліна (Мурманськ). Також були відзначені горлівчанін Костянтин Гаєв, який вперше виконав норматив кандидата у майстри спорту України, Іван Грищенко з Житомиру та Артур Маркович із Севастополя, які вперше виконали норматив майстра спорту України. Призи «за високі спортивні результати» отримали Ніна Козлова (Донецьк), Дар’я Андрющенко (Слов’янськ), Вікторія Савцова (Запоріжжя), Микита Коваленко (Полтава), Юлія Шишова, Роман Кривоногов (обидва – Саратов), Юлія Сафонова (Харків).

 
10.02.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах