Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Народні депутати України підтримують спортивні ініціативи Донецької області

22 вересня в місті Бахмут відбулося виїзне засідання підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту.

У заході взяли участь народний депутат України, голова зазначеного підкомітету Ольга Саладуха, народний депутат України, голова підкомітету з питань фізичної культури та масового спорту Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту Георгій Мазурашу, заступник Міністра молоді та спорту України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Віталій Лавров, заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, Бахмутський міський голова Олексій Рева, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, керівники обласних спортивних організацій.

У рамках робочого візиту народні депутати оглянули спортивну інфраструктуру що створюється в Бахмуті задля відновлення повноцінного життя обласних об'єктів після переміщення з Донецька. Вони відвідали реконструйований обласний лікарсько-фізкультурний диспансер – майбутній КНП «Центр спортивної медицини», який із введенням в експлуатацію надасть найсучасніші умови для медико-біологічного супроводу спортсменів, їх діагностики, лікування та реабілітації. Також гості побували на місці будівництва навчального корпусу на 400 учнів та студентів «Донецького обласного спеціалізованого коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки», де виконано більшу частину робіт з облаштування фундаменту.

Окрім цього, делегація ознайомилася з роботою міського комунального закладу спортивно-оздоровчого профілю «Стадіон «Металург» – базою олімпійської та паралімпійської підготовки, яка відповідає міжнародним стандартам. Комплекс включає легкоатлетичний манеж, стандартне футбольне поле з трибунами, низку спортивних залів і відкритих майданчиків, які дозволяють проводити різноманітні тренування та змагання, у тому числі серед людей з інвалідністю.

 
 
 

- Під час огляду спортивної бази в Бахмуті ми переконалися, що Донецька область має об'єкти, які за своїм рівнем можуть конкурувати з провідними базами інших країн. Це і чудовий багатофункціональний спортивний комплекс «Металург», і оновлений обласний лікарсько-фізкультурний диспансер, де створено унікальну водолікарню з кріосауною, і майбутній навчальний корпус для спортсменів обласного коледжу, який носить ім'я нашого уславленого земляка Сергія Бубки – усе це, упевнені, сприятиме покращенню спортивних результатів регіону та країни. Окрім цього, сьогодні гідну підтримку отримують спортсмени та тренери Донеччини – стипендії, грошові винагороди, надання адресної виплати для придбання житла... Це дійсно колосальна праця, якою варто пишатися, а ми зі свого боку всіляко підтримуватимемо подібні ініціативи й надалі, - зазначила народний депутат України, бронзова призерка Олімпійських ігор 2012 року з легкої атлетики Ольга Саладуха, яка головувала на засіданні.

 

- Керівництво Донецької облдержадміністрації та особисто очільник Донеччини Павло Кириленко націлені на те, щоб ставити нові задачі й досягати їх виконання. Зокрема, добігає кінця реалізація проєктів з реконструкції та будівництва 5 стадіонів у рамках програми президента України «Велике будівництво», оновлюються обласні спортивні об’єкти, щомісячні заохочення мають провідні спортсмени і тренери – докладається чимало зусиль щодо розвитку спорту, але попереду ще багато роботи задля нових перемог у славу Донеччини та України, - наголосив заступник голови облдержадміністрації Вадим Філашкін.

 

Начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик у своїй доповіді презентував основні показники щодо розвитку сфери в Донецькій області, детально ознайомив присутніх із ходом реалізації проєктів та зупинився на перспективних планах. Зокрема, він підкреслив, що за 2017-2020 роки збудовано 154 спортивні майданчики зі штучним покриттям – таким чином, їх кількість зросла більш ніж вдвічі і складає 257 об’єктів, що є найвищим показником серед інших областей країни. У 2020-му за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам з’явилися 12 мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту. Також цьогоріч у місті Лиман за обласні кошти розпочато будівництво сучасного спортивного комплексу з велосипедного спорту, який включатиме ВМХ трасу (трек) з усіма необхідними комплексами, а також триповерхову будівлю гуртожитку.

 

Згідно порядку денного, на засіданні підкомітету було розглянуто три питання: 1) про заходи щодо удосконалення медичного забезпечення осіб, що займаються фізичною культурою і спортом на прикладі Донецької області; 2) про створення умов для підготовки професійних спортсменів та освітньої діяльності у сфері фізичної культури та спорту Донецької області; 3) про внесення змін до Закону України «Про фізичну культуру і спорт» щодо впорядкування проведення спортивних заходів і занять фізичною культурою та спортом.

 

Під час обговорення представники спортивної громадськості Донецької області окремо приділили увагу актуальним питанням щодо розвитку сфери в умовах децентралізації й формування нових громад, передачі вихованців спортшкіл у спеціалізовані коледжі та школи вищої спортивної майстерності, підтримки олімпійських видів спорту, заохочення тренерів, розробки певних стандартів з фізичного виховання для навчальних закладів, цифровізації спортивної сфери, прийняття відповідної нормативно-правової бази. За підсумками засідання будуть сформовані відповідні доручення.

 
 

Більше світлин з заходу – на сторінці управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в Facebook: www.facebook.com/sportdonoda (за посиланням).

 
22.09.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах