Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку презентований проект будівництва «Кальміус Арени»

Участь у презентації взяли президент хокейного клубу «Донбас», Народний депутат України Борис Колесніков, Міністр молоді і спорту України Равіль Сафіуллін, голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький, Донецький міський голова Олександр Лук’янченко, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, Генеральний секретар Міжнародної федерації баскетболу Каміл Новак, президент Федерації баскетболу України Олександр Волков.

Як зазначив Борис Колесніков, хокейний клуб «Донбас» готовий інвестувати у будівництво сучасної арени понад 60 млн. євро. Уже на першому етапі спорудження арени клуб планує залучити близько 25% власних коштів. Решту ж суми становитимуть кредитні ресурси.

У свою чергу, звертаючись до учасників презентації, Андрій Шишацький зазначив, що шанс на проведення Євробаскету-2015 нашій країні випав внаслідок успіху при проведенні ігор Євро-2012. «Я впевнений, що завдяки тій команді, яка сьогодні працює і в ФІБА, і в Кабінеті Міністрів, і завдяки Борису Колеснікову цей проект буде реалізовано. Ми всі знаємо, що спорт - це найкращий приклад для здорового способу життя. У Донецькій області 2,5 тис. хлопців займаються в 19 дитячо-юнацьких спортивних школах саме баскетболом. Проведення ігор «Євробаскету- 2015» в Донецьку дасть поштовх і альтернативу сумнівним захопленням, які є сьогодні у молоді», - підкреслив губернатор. Андрій Шишацький виразив впевненість в успішному завершенні будівництва «Кальміус Арени» і запевнив присутніх у тому, що обласна влада виступить партнером проекту.

Як зазначив Каміл Новак, проект спорудження «Кальміус Арени» в Донецьку є амбіційним за своєю суттю. «Я був у багатьох країнах, бачив різні проекти, але цей є одним з найбільш вражаючих. Не секрет, що для нас, як європейців, Євробаскет є одним з найбільш цікавих спортивних турнірів, і тому та арена, на якій будуть проводитися дані змагання, відіграє далеко не останню роль. З того, що я побачив під час сьогоднішньої презентації, я можу зробити висновок, що арена є однією з найкращих для проведення такого турніру як Євробаскет», - підкреслив Новак.

Загальна місткість «Кальміус Арени» складе 16 тис. глядачів при проведенні концертних заходів, 13 200 глядачів - у ході проведення матчів з баскетболу, 12 800 глядачів - при проведенні хокейних поєдинків. Будівництво сучасного комплексу для проведення спортивних змагань «Кальміус Арена» в столиці Донбасу розпочнеться вже наступного місяця. А вже в лютому 2015-го, до початку проведення ігор чемпіонату Європи з баскетболу «Євробаскет-2015», планується завершення будівництва.

 
13.03.2013

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах