Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку стартував IX міжнародний турнір з плавання на призи Віктора Смирнова

Сьогодні, 8 лютого, у Донецьку в спорткомплексі «Дельфін» відбулося урочисте відкриття IX міжнародного турніру з плавання серед дітей з порушенням слуху, зору та ураженням опорно-рухового апарату на призи Героя України, 6-разового паралімпійського чемпіона з плавання Віктора Смирнова.

Участь у урочистому відкритті змагань взяли: Герой України, 6-разовий паралімпійський чемпіон Віктор Смирнов, народний депутат України Тетяна Бахтєєва, голова Донецької обласної ради Андрій Федорук, заступник голови Донецької облдержадміністрації Тамара Лук’янчук, Донецький міський голова Олександр Лук’янченко, директор з безпеки корпорації «Індустріальний союз Донбасу» Анатолій Корольов.

Тамара Лук’янчук побажала учасникам, щоб у їх житті було якнайбільше таких яскравих подій, як змагання на призи Віктора Смирнова: «Для Донеччини турнір став не тільки доброю традицією, але і знаковою спортивною подією, справжнім святом молоді, дружби та командного товариства. Дуже символічно, що в цьому році турнір проходить у дні, коли вся планета слідкує за найбільшим спортивним форумом – Олімпійськими іграми. Ми впевнені, що серед вас – учасників змагань – є майбутні переможці Паралімпійських ігор. Нехай спортивний дух, змагальний азарт витає в цьому залі, принесе вам смак перемоги. Бажаю, щоб цей турнір став для вас гарною міцною основою для сходження на найвищі спортивні висоти».

Андрій Федорук у спілкуванні з представниками регіональних ЗМІ зазначив: «Не дивлячись на те, що цей турнір стартував з невеликого шахтарського міста Харцизьк, сьогодні він має міжнародний статус. Я думаю, що у наступні роки все більша кількість країн буде приймати участь у цьому турнірі». Також голова Донецької обласної ради додав, що такий вид спорту, як плавання, гармонічно розвиває тіло людини: «Сьогоднішній старт – приклад того, що попри всі складності, які можливі у будь-якої людини, такий прекрасний вид спорту, як плавання, надає можливість показати себе в змаганнях. Я думаю, що сьогоднішній турнір відкриє багато нових імен спортсменів, які і в майбутньому досягатимуть великих спортивних успіхів».

Cюрприз на відкритті змагань чекав на найменшу учасницю турніру – 6-річну Вероніку Коржову, яка отримала з рук Тетяни Бахтєєвої не тільки м'яку іграшку, але і живого друга – маленьку собачку.

Турнір на призи Віктора Смирнова не має аналогів в Україні. Змагання є найбільшим спортивним форумом для дітей з обмеженими фізичними можливостями. У ході першості його учасники зможуть також поспілкуватися з заслуженими майстрами спорту України - паралімпійцями-плавцями Андрієм Калиною, Олександром Мащенком та іншими спортсменами.

Учасниками змагань, які проводяться вже вдев’яте, цього року є 280 найсильніших юних плавців з 24 міст України та 5 міст Російської Федерації. Нашу країну представляють спортсмени Волинського, Донецького, Дніпропетровського, Житомирського, Запорізького, Закарпатського, Івано-Франківського, Київського, Кіровоградського, Кримського, Луганського, Полтавського, Рівненського, Севастопольського, Харківського, Хмельницького обласних та Київського, Севастопольського міських центрів «Інваспорт», Росію – плавці з Волгодонська, Мурманська, Саратова, Тули​ та Ханти-Мансійського автономного округу. Донецький регіон представляють спортсмени з Горлівки, Дебальцевого, Донецька, Макіївки, Маріуполя, Слов’янська, Соледара та Харцизька.

Участь у змаганнях беруть юні спортсмени з обмеженими фізичними можливостями, які розділені за віком – старша (16-17 років) та молодша (15 років і молодше) групи – і нозологіями (діти з порушенням слуху, зору та ураженням опорно-рухового апарату). Найкращі 12 хлопців та дівчат у кожній з нозологій та вікових груп будуть нагороджені призами від Віктора Смирнова.

Сьогодні в спорткомплексі «Дельфін» відбулися запливи на 50 м вільним стилем, 50 м брасом, 100 м батерфляй, 100 м на спині та 200 м комплексним плаванням.

Завтра, 9 лютого, змагання розпочнуться о 10:00, і у їх рамках пройдуть запливи на 50 м на спині, 100 м вільним стилем, 100 м брасом, 50 м батерфляй, а також естафета 4х50 м вільним стилем. Початок фінальної церемонії нагородження та закриття змагань заплановані о 13:00.

Організаційне забезпечення змагань здійснюють: управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації, Донецька обласна громадська організація «Фонд соціального захисту інвалідів та людей з проблемами зору Віктора Смирнова», Донецький регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», Донецьке обласне відділення Спортивної Федерації Незрячих України, Міжнародний спортивний клуб «ІСД». Турнір проходить за підтримки народних депутатів України Тетяни Бахтєєвої та Олексія Азарова, а також депутата Донецької міської ради Андрія Альоша.

 
08.02.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах