Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Підготовка до Євробаскету-2015 триває згідно з планом, - директор турніру

ФІБА-Європа, Федерація баскетболу України і Місцевий оргкомітет (МОК) Євробаскет-2015 ведуть планомірну роботу з підготовки Чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловіків, що відбудеться в Україні у 2015 році.

«Організація турніру проходить у відповідності до підготовленої оргкомітетом концепції. ФІБА-Європа, Національна федерація баскетболу та МОК «Євробаскет-2015» планують і проводять усі заходи, передбачені підготовчим етапом до Турніру. Одним з них стало жеребкування 2-го кваліфікаційного раунду Євробаскету-2015, яке відбулося 3 лютого ц.р. в Барселоні. Там же пройшло обговорення та затвердження концепції фінального жеребкування, яке відбудеться наприкінці цього року і збере в Києві всю баскетбольну еліту Європи», - розповів Директор турніру Маркіян Лубківський.

За словами Лубківського, завершено підготовку майже 50 операційних концепцій та програм, серед яких концепції організації матчів, безпеки, транспорту, програми залучення волонтерів, продажу квитків, співпраці з містами-господарями турніру, тощо. Підписані угоди про проведення турніру зі Львовом та Дніпропетровськом, на черзі Донецьк, Харків, Одеса і Київ. У рамках підготовки доЄвробаскету-2015 в Україні у 2013 році розпочато будівництво семи багатофункціональних арен у Києві, Харкові, Донецьку, Дніпропетровську, Одесі та Львові. Уже за кілька тижнів стартуватиме програма «Друзі Євробаскету-2015». Навесні відбудеться презентація талісману турніру.

Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков зазначив, що Україна вдруге поспіль отримала право провести юнацький чемпіонат Європи з баскетболу. Цього року в Донецьку відбудеться U18 Чемпіонат Європи з баскетболу серед чоловіків (дивізіон B). Нагадаємо, що в серпні 2013 року Україна успішно провела U16 чемпіонат Європи з баскетболу, який ФІБА Європа визнала кращим за всю 40-річну історію його існування. Чемпіонат U16 запалив нових юних зірок баскетболу, у тому числі і українських.

Волков також підкреслив, що чутки щодо позбавлення України права на проведення турніру не мають під собою підґрунтя. «Тут, швидше за все, замішана якась політична складова, заснована на подіях в Україні. Люди цим користуються, фантазують і вкидають в інформаційний простір не правдиву інформацію», - сказав глава ФБУ. «Звичайно, у ФІБА цікавляться подіями в Україні, співчувають та розуміють, що все непросто. У нормальній відкритій бесіді керівники ФІБА попросили нас дати їм сигнал, якщо ми відчуємо проблему з проведенням Євробаскету-2015. Звичайно, ситуація не проста, але ніяких проблем в плані проведення чемпіонату Європи не відбулося», - зазначив Олександр Волков.

Маркіян Лубківський підкреслив, що МОК «Євробаскет-2015», як структура, уповноважена ФІБА-Європа на організацію Турніру в Україні, знаходиться на щоденному контакті з офісом в Мюнхені. «Так, ми ведемо моніторинг будівництва арен, так, ми обговорюємо і аналізуємо події в Україні, але ми ніколи не торкалися питання перенесення Турніру чи зміни його формату. Цього питання немає на нашому порядку денному. Але очевидним є й те, що у ФІБА-Європа сподіваються на прискорення процесу створення спортивної інфраструктури для Турніру, як і на якнайшвидше врегулювання політичної ситуації в країні, яка прийматиме наступний чемпіонат Європи з баскетболу».

Довідково

У рамках підготовки до Євробаскет-2015 також розпочато капітальний ремонт та реконструкція 2-х палаців спорту - Київського та «Метеор».

Для будівництва шести тренувальних баз (Київ, Одеса, Дніпродзержинськ, Макіївка, Львів, Харків) відведено земельні ділянки. 5 об’єктів вже отримали експертизу проектно-кошторисної документації (проектно-кошторисна документація бази Києва ще розробляється). На 4-х об’єктах вже завершені підготовчі роботи (крім Києва та Львова). На базі в Дніпродзержинську розпочато будівельні роботи.

Також триває робота на 3-х тренувальних комплексах олімпійської підготовки: Феодосія (Крим), м. Тисовець (Львівської обл.), смт. Козин (Київської обл.) Тривають роботи зі зведення 2-х терміналів та злітно-посадкових смуг в Одесі та Дніпропетровську.

На поточний 2014-й рік заплановано ряд ключових публічних заходів в рамках підготовки доЄвробаскету-2015. Серед них - презентація офіційного Талісману та Слогану Євробаскету–2015, проведення Чемпіонату України з міні-баскетболу (для дітей до 12 років), Чемпіонат України з баскетболу 3х3, підготовка та проведення Чемпіонату Європи серед чоловіків у віковій категорії 18 років (U18, м. Донецьк), проведення жеребкування Фінальної частини Євробаскету-2015, старт продажу квитків на Євробаскет-2015 та інше згідно з Концепцією.

 

За інформацією МОК «Євробаскет-2015» та Федерації баскетболу України

 
08.02.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах