Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На Донеччині дали старт «Європейському пробігу заради миру»

12 вересня, у День фізичної культури і спорту, Донецька область стала місцем старту естафети «Всесвітній біг миру заради гармонії», яка в 2020 році з нагоди святкування Європейського тижня спорту має назву «Європейський пробіг заради миру».

На площі Театральній у місті Маріуполь 25 бігунів, які попередньо пройшли реєстрацію для участі в заході, привітали заступник Міністра молоді та спорту України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Віталій Лавров, секретар Маріупольської міської ради Степан Махсма, директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко.

Цьогорічний загальнонаціональний марафон «Європейський пробіг заради миру», ініційований громадською організацією «Марафонська команда «Всесвітній біг заради гармонії» за підтримки Кабінету Міністрів України, Міністерства молоді та спорту, Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та Національного олімпійського комітету України, проходитиме через Донецьку, Запорізьку, Дніпропетровську, Харківську, Сумську, Чернігівську, Київську області та місто Київ із дотриманням діючих санітарних і протиепідемічних заходів.

Стартувавши в Маріуполі, учасники забігу рушили територією Мангушського району, де до них долучилися ще близько 40 прихильників рухової активності. Спортсменів урочисто зустріли голова Мангушської райдержадміністрації Наталія Букрєєва, голова Мангушської районної ради Володимир Топузов, голова Мангушської селищної ради Олександр Котенджи.

Біля стели на межі Донецької та Запорізької областей заступник Міністра молоді та спорту України Віталій Лавров побажав усім учасникам естафети витримки й наснаги задля подолання запланованої дистанції та успішно дістатись фінішу, що відбудеться 26 вересня в Києві на НСК «Олімпійський» з нагоди закриття Європейського тижня спорту. На згадку про цьогорічний захід бігуни отримали подарунки від управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації і Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

 
 
 
 
 
 
 

Довідково

Всесвітній біг миру заради гармонії – це міжнародна естафета, яка проводиться з метою поширення ідеалів толерантності, дружби і гармонійного співіснування народів у світі. З 1987 року захід охопив понад 155 країн світу. Будь-хто може пронести факел кілька кілометрів або кілька кроків маршрутом естафети чи просто потримати його з думкою про мир і гармонію у світі.

В Україні естафета «Всесвітній біг миру заради гармонії» проводиться з 1991 року з метою налагодження дружніх стосунків, порозуміння і взаємоповаги між жителями різних регіонів. За цей час його учасники подолали близько 53 500 км у всіх областях нашої країни. Палаючий факел тримали понад 380 000 українців.

12.09.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах