Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Бахмут прийняв обласне свято до Дня фізичної культури і спорту України

11 вересня в місті Бахмут на стадіоні «Металург» провели обласний захід з нагоди Дня фізичної культури і спорту, у рамках якого відбулася урочиста зустріч голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка з провідними спортсменами, тренерами, фахівцями сфери, «Олімпійський урок #BeActive» та активності на відкритому мультиспортивному просторі.

Очільник Донеччини привітав спортивний актив зі святом, відзначивши, що регіон славиться міцними традиціями, а про його спортсменів знають завдяки досягненням як в Україні, так і у світі.

«Напередодні Дня фізичної культури і спорту, що цього року вся Україна відзначає 12 вересня, мені надзвичайно приємно зустрітися з кожним, хто причетний до цього свята мужності, сили і краси. Я щиро вдячний кожному спортсмену і тренеру за кропітку роботу – власним прикладом ви формуєте здорову націю, здорове суспільство. Зі свого боку, обласна державна адміністрація докладає значних зусиль задля підтримки спортивної еліти регіону: продовжується виплата щомісячних стипендій спортсменам і тренерам, а також одноразових грошових винагород за успішний виступ на міжнародних змаганнях. Важливим внеском у майбутнє є розбудова спортивної інфраструктури у містах і районах Донеччини: реконструкція існуючих об’єктів та будівництво нових. Вірю, що завдяки спільним зусиллям Донецькій області й надалі будуть підкорюватись найвищі спортивні вершини», - звернувся до присутніх Павло Кириленко.

З метою підтримки юних спортсменів у їх прагненні до нових перемог, на захід також завітали: Бахмутський міський голова Олексій Рева, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Бахмутської міської ради Віктор Лис, заслужений майстер спорту з плавання, чемпіон літніх Олімпійських ігор 1980 року з плавання Олександр Сидоренко, директор комунального закладу «Донецький обласний спеціалізований коледж спортивного профілю ім. С.Бубки» Ігор Анушкевич, директор Школи вищої спортивної майстерності Крістіна Русінова, виконавчий директор Відділення Національного олімпійського комітету України в Донецькій області Дмитро Подопригора, майстер спорту України з триатлону, чемпіонка України, кандидатка на участь в Олімпійських іграх 2020 року Маргарита Крилова.

 
 

У рамках Всеукраїнського проєкту серед дітей та молоді «Олімпійський урок #BeActive», що проходить з нагоди Європейського тижня спорту, традиційну для цього заходу олімпійську руханку провела Молодий посол «Олімпійського уроку» 2020 року Ганна Александрова – майстер спорту України з легкої атлетики, бронзова призерка І Юнацьких олімпійських ігор. П’ятдесят учнів Донецького обласного спеціалізованого коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки синхронно повторювали за Ганною ритмічні рухи під музичний супровід, отримавши заряд бадьорості й позитиву.

 

Почесні гості свята ознайомилися з роботою спортивних локацій, які розташувалися на території бахмутського стадіону «Металург» у рамках функціонування відкритого мультиспортивного простору. Свої тренування провели представники легкої атлетики, пляжного волейболу, футболу, боксу, кікбоксингу, дзюдо, вільної боротьби, тхеквондо, важкої атлетики, пауерліфтингу, сумо, шахів, скандинавської ходьби, групи «Здоров’я» та фітнесу, суглобної гімнастики, також для хлопців і дівчат відбулися змагання «Дитяча легка атлетика». Зауважимо, що роботу всіх спортмайданчиків було організовано з врахуванням карантинних вимог, що запроваджені з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

 
 
 
 
 
 
 

На урочистій зустрічі з провідними спортсменами, тренерами, фахівцями спортивної сфери голова облдержадміністрації Павло Кириленко вручив два десятки відзнак. Так, Почесні грамоти Донецької обласної державної адміністрації, обласної військово-цивільної адміністрації отримали: заслужений майстер спорту з плавання, чемпіон літніх Олімпійських ігор 1980 року Олександр Сидоренко, заслужений тренер України з дзюдо, заслужений працівник фізичної культури і спорту України Микола Ящук та тренер-викладач відділення гандболу школи вищої спортивної майстерності Сергій Яровий.

Лист подяки голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації висловлено: Бахмутському міському голові Олексію Реві, начальнику управління з питань фізичної культури та спорту Бахмутської міської ради, заслуженому працівнику фізичної культури і спорту України, заслуженому тренеру України з легкої атлетики Віктору Лису, заслуженому тренеру України з легкої атлетики, заслуженому працівнику фізичної культури і спорту України Костянтину Степанцову, заслуженому тренеру України з триатлону Георгію Драгуляну.

 
 
 

Посвідченням «Заслужений тренер України» з карате JKS нагороджено керівника відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Українська асоціація карате» в Донецькій області Ігоря Шалаумова, який виховав володарів нагород чемпіонату світу 2019 року Іллю Пархоменка, Гелену Пархоменко, Владислава Маглєя. Останні отримали від Павла Кириленка посвідчення та нагрудні значки «Майстер спорту України». Таких же відзнак за досягнення в інших видах спорту удостоїлися: Кирим Шехмаметьєв (сучасне п’ятиборство), Єлисей Яковлєв (велосипедний спорт), Крістіна Резнікова (дзюдо), Леонід Войтенко (козацький двобій), Каміла Грищенко (шахи).

Посвідчення та нагрудний значок «Майстер спорту України міжнародного класу» вручено: чемпіону та рекордсмену Європи, багаторазовому чемпіону України з легкої атлетики серед спортсменів з вадами слуху Данилу Саморокову та дворазовому бронзовому призеру чемпіонату світу, чотириразовому переможцю Кубку України 2019 року з карате JKS Єгору Волошину.

Відзнаки «Кращий спортсмен» і «Кращий тренер» Донецької області за підсумками липня 2020 року отримали заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу, чемпіон та рекордсмен України Олексій Бичков та його особистий наставник Альона Бичкова.

 
 
 

Учасники спортивних локацій, що діяли протягом заходу, були нагороджені призами від Національного олімпійського комітету України.

 
 

Більше світлин з заходу – на сторінці управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в Facebook: www.facebook.com/sportdonoda (за посиланням).

11.09.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах