Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку відбулася урочиста лінійка на честь початку XXII зимових Олімпійських ігор

7 лютого в Донецькому вищому училищі олімпійського резерву ім. Сергія Бубки відбулася урочиста лінійка на честь початку XXII зимових Олімпійських ігор у Сочі, які триватимуть до 23 лютого.

У заході взяли участь начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, голова Донецького обласного відділення Національного олімпійського комітету України Анатолій Кучеров, директор Донецької школи вищої спортивної майстерності Віктор Кірбаба та випускниця Донецького вищого училища олімпійського резерву, фіналістка Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні, фіналістка чемпіонату світу, чемпіонка Європи, заслужений майстер спорту України легкої атлетики Аліна Логвіненко.

Під славетні гімни України та Національного олімпійського комітету підняли прапори провідні спортсмени Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки. Серед них: чемпіонка Європейського юнацького олімпійського фестивалю, срібна призерка чемпіонату Європи серед юніорів з легкої атлетики Олена Сидорська, чемпіон Європи серед юнаків, майстер спорту України з греко-римської боротьби Олександр Грушин, чемпіонка України, фіналістка чемпіонату світу серед юніорів з легкої атлетики Вікторія Ткачук, майстер спорту України та чемпіон України, чемпіон Європи серед юніорів з греко-римської боротьби Євген Удинський.

Честь прочитати вітання учасникам і організаторам свята щодо початку ХХІІ зимових Олімпійських ігор, адресоване від президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки, випала неодноразовій чемпіонці України, переможниці Кубку України з легкої атлетики Людмилі Потапенко.

«Родзинкою» свята стала передача символічного олімпійського вогню від фіналістки ХХХ Літніх олімпійських ігор Аліни Логвіненко до юної спортсменки – вихованки Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки, чемпіонки України із синхронного плавання серед молоді Вероніки Гришко.

Також про початок ХХІІ зимових Олімпійських ігор у Сочі в Донецьку сповістили 22 білих голуба, які злетіли високо у небо.

Олімпійські ігри – це всесвітнє свято молодості, краси і фізичної досконалості. Із самого свого зародження Олімпійські ігри несли народам мир і єднання.

На території Росії Олімпійські ігри пройдуть у другий раз (до цього в Москві в 1980 році пройшли також XXII літні Олімпійські ігри). По закінченні Олімпійських ігор на тих же об'єктах будуть проведені зимові Параолімпійські ігри 2014.

Гасло майбутньої Олімпіади: «Жаркие. Зимние. Твои».

Представники 13 регіонів України делегували на Зимові олімпійські ігри в Сочі 43-х спортсменів з таких видів спорту, як біатлон, гірськолижний спорт, лижне двоборство, лижні гонки, санний спорт, сноубордінг, фігурне катання, фрістайл і шорт-трек. Додамо, що для більшості спортсменів нашої команди ці Олімпійські ігри є першими в кар'єрі.

 
За інформацією Донецького обласного відділення Національного олімпійського комітету України
 
07.02.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах