Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На території Лиману розпочалось будівництво гуртожитку спортивного комплексу з велосипедного спорту

26 серпня робочу поїздку в місто Лиман здійснили заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик і ознайомилися з ходом поточних робіт.
 
Призначенням спортивного комплексу з велосипедного спорту є сприяння розвитку велосипедного спорту в регіоні, залучення та заохочення дітей і підлітків до систематичних занять велосипедним спортом, досягнення високих спортивних результатів. Комплекс потрібен для якісної організації навчально-тренувального процесу, проведення спортивних заходів, навчально-тренувальних зборів, організації оздоровчої програми та задоволення потреб спортсменів, вихованців школи, тренерсько-викладацького та суддівського складу.
 
Робочим проектом передбачено:
1) Будівництво ВМХ траси (трек) з усіма необхідними комплексами (призначений для популяризації дисципліни «ВМХ racing», трек передбачає режими роботи для спортивних змагань, тренувань, навчань з дисципліни «ВМХ racing»). ВМХ трек включає в себе: систему дренажу треку, проведення мереж зовнішнього водопостачання та водовідведення; систему безпеки треку, що складається з надувної та пластикової огорожі; систему електропостачання треку, потужністю 7-8 кВт; ділянку для розміщення розбірних трибун; кільцеву тренувальну велодоріжку, яка оздоблює трек.
2) Огородження по межі ділянки землі.
3) Будівництво триповерхової будівлі гуртожитку (призначений для проживання та обслуговування спортсменів, вихованців школи, тренерсько-викладацького та суддівського складу під час навчально-тренувального процесу, проведення спортивних заходів, навчально-тренувальних зборів, організації оздоровчої програми). Гуртожиток включатиме в себе: житлові кімнати з можливістю розміщення на 52 особи, тренажерну залу, медичний кабінет, інструкторську, кімнату прийому їжі, масажний кабінет з установкою обладнання підігріву повітря (сауна), кімнати для прасування, сушильна, чистої білизни, конференц зал.
4) Будівництво господарської будівлі з гаражем та приміщення ремонту та зберігання велосипедів.
5) Модульна котельня потужністю 120 к/Вт.
6) Навіс металевий (для зберігання сировини існуючої котельні адміністративної будівлі школи).
7) Благоустрій території.
Реалізація цього проекту створить всі умови для залучення та заохочення дітей і підлітків до систематичних занять спортом, розвитку дисципліни «ВМХ racing», велосипедного спорту.
 
 
Подібного спортивного комплексу в Донецькій області не існує. Комплекс зможе забезпечувати потреби спортсменів не тільки жителів міста Лиман, а й області та дасть можливість проводити навчально-тренувальні збори, оздоровчу програму, обласні змагання та чемпіонати України з дисципліни «ВМХ racing», використовувати комплекс як тренувальну базу для національних команд.
 
У 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету було завершено розробку проектно-кошторисної документації на будівництво спортивного комплексу з велосипедного спорту в місті Лиман Донецької області. Вартість проєкту за позитивним експертним висновком складає 60 351,531 тис. грн. 
 
Роботи розпочато 20 липня 2020 року. Фінансування робіт здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету. На сьогоднішній день здійснено підготовчі роботи, викопано котлован, завершено влаштування фундаменту під будівництво триповерхового гуртожитку. Розпочато кладку цеглою першого поверху гуртожитку.
 
26.08.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах