Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Реконструкція обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру в Бахмуті вийшла на фінішну пряму

26 серпня з робочим візитом на об’єкті побували заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.
 
У Донецькій області служба лікарського контролю (спортивної медицини), яка проводить безперервний медичний контроль над функціональним і фізичним станом осіб, що займаються фізичною культурою та спортом, існує з 1950 року і представлена обласним лікарсько-фізкультурним диспансером, який з 2015 року перереєстровано на територію, що підконтрольна українській владі, у місто Бахмут. Служба підпорядковується управлінню фізичної культури та спорту облдержадміністрації (з 2003 року передано зі сфери управління охорони здоров’я до управління спорту).
 
Адміністрація КЛПЗ «Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер» розташована на спортивній базі стадіону «Металург» (вул. Петровського, 137). Загальна площа приміщення, що орендується, становить 336,88 кв.м.
 
Для забезпечення власним приміщенням закладу відповідно до розпорядження голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 12.07.2016 №581 «Про прийняття об’єктів із комунальної власності територіальної громади м. Бахмут у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст, що знаходиться в управлінні обласної ради» передано з комунальної власності територіальної громади м. Бахмут цілісного майнового комплексу, розташованого за адресою м. Бахмут, вул. Сибірцева, 3 у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст та закріплено майно на праві оперативного управління за комунальним лікувально-профілактичним закладом «Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер». У 2016 році було прийнято рішення провести реконструкцію переданого закладу.
 
 
У ході реалізації проекту заплановано: реконструкція двоповерхової будівлі лікарсько-фізкультурного  корпусу; реконструкція гуртожитку; реконструкція водолікарні; будівництво тенісного корту, гаражу; облаштування та озеленення прибудинкової території; налаштування системи зовнішнього електропостачання.
 
Будівлі лікарсько-фізкультурного диспансеру передбачені для надання медичної допомоги населенню в частині проведення профілактики, діагностики, лікування захворювань та ушкоджень, пов’язаних із зайняттям фізичною культурою і спортом. Диспансер має відділення на 8 ліжок, діагностичного та реабілітаційного відділень, хірургічного блоку, рентгенівського кабінету, зал лікувальної фізкультури, кабінети механотерапії, фізіотерапії, з масажу; лабораторії загально-клінічних та біохімічних досліджень; кабінетів лікарів – кардіолога, ортопеда-травматолога, гінеколога, отоларинголога, офтальмолога, психотерапевта, невропатолога, стоматолога. Будівля гуртожитку передбачена для розміщення та проживання медичного персоналу та лікарів на 8 кімнат (2 – двомісних, 5 – одномісних).
 
Реконструкцію об’єкту було розпочато у 2017 році за рахунок коштів ДФРР та обласного бюджету. Вартість проекту за експертним звітом складає 66 044,888 тис. грн. 
 
На сьогоднішній день повністю завершено роботи у головному корпусі, гуртожитку та водолікарні, побудовано тенісний корт. Здійснено благоустрій прилеглої території (освітлення, озеленення). Завершуються роботи щодо будівництва посту охорони, тривають роботи щодо підключення цілісного майнового комплексу до електричних мереж. Після чого будуть проведені пусконалагоджувальні роботи ліфтів, систем кондиціонування, медичного обладнання тощо.
 
Також у поточному році виділено кошти з обласного бюджету у сумі 15 912,0 тис. грн. на придбання сучасного медичного обладнання.
 
Завершення реконструкції цього закладу сприятиме якісному медико-біологічного супроводження провідних спортсменів, що являє собою профілактику патологічних станів, функціональну діагностику, постнавантажувальне відновлення, лабораторні дослідження, апаратне тренування  систем організму, психологічну та нутріціологічу підтримку для планування та корекції тренувального процесу. А також  надасть можливість якісно проводити діагностику, лікування та реабілітацію атлетів, паралімпійців, ветеранів спорту.
 
26.08.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах