Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Обласну стипендію отримуватиме спортсменка з кікбоксингу WAKO Уляна Міщенко

25 серпня в місті Краматорськ відбулося засідання комісії з відбору претендентів на призначення стипендій перспективним спортсменам Донецької області. Головував на заході заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін. 
 
На здобуття стипендій можуть претендувати спортсмени зі складу збірних команд України. Обов’язковою умовою для одержання стипендії є досягнення спортсменів, які посіли від першого до шостого місця на Олімпійських, Паралімпійських, Всесвітніх іграх, Всесвітніх Універсіадах, Європейських іграх, Юнацьких Олімпійських іграх, чемпіонатах світу, від першого до третього місця - на чемпіонатах Європи, фіналах Кубків світу та Європи, а також перше місце на чемпіонатах України.
 
Начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик представив на розгляд комісії лист віце-президента громадської організації «Федерація кікбоксингу Донецької області» Артема Дріги, який запропонував розглянути питання щодо позбавлення стипендії провідної спортсменки, члена національної збірної команди України, бронзової призерки чемпіонату Європи, Кубку світу з кікбоксингу WAKO Наталії Мартюхіної у зв’язку зі зміною місця проживання, порушення навчально-тренувального процесу та неможливістю продовжувати виступати за Донецьку область у 2020 році.
 
Зважаючи на ці обставини, члени обласної комісії вирішили призначити стипендію в розмірі 4 прожиткових мінімумів, починаючи з 1 вересня, іншій спортсменці з неолімпійських видів спорту, яку раніше було включено до резерву. Присутні одноголосно проголосували за кандидатуру Уляни Міщенко – провідної спортсменки Донецької області, члена національної збірної команди України, срібної призерки чемпіонату світу, переможниці та срібної призерки Кубків світу, чемпіонки України, кандидата на участь у Всесвітніх іграх 2021 року. 
 
 
Другим питанням порядку денного було розглянуто подальшу виплату стипендії провідній спортсменці області, члену національної збірної команди України, чемпіонці світу з комбат Дзю-Дзюцу Божені Мальцевій. Головний лікар обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру Антон Діденко доповів про лікування спортсменки Божени Мальцевої, її фізичний стан та подальші перспективи. Комісія ухвалила рішення щодо подальшого лікування спортсменки, надання рекомендацій по реабілітації та виплати їй стипендії до кінця поточного року.     
 
Відзначимо, що засідання комісії з відбору претендентів на призначення стипендій перспективним спортсменам Донецької області проводяться за потреби. Зміни у переліку стипендіатів передбачено на основі щомісячного моніторингу, в разі порушення спортсменом навчально-тренувального процесу, зниження спортивних результатів, невиконання індивідуального плану підготовки або дискваліфікації спортсмена. Стипендії призначаються спортсменам, які виступають за Донецьку область у рік виплати стипендій.
25.08.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах