Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Головою Донецької територіальної організації ВФСТ «Колос» переобрано Івана Костянецького

14 серпня в місті Святогірськ відбулася IX звітно-виборна конференція Донецької територіальної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос».

На заході були присутні 35 делегатів громадської організації, ще 6 осіб долучилися в режимі онлайн – представники Бахмутського, Бойківського, Великоновосілківського, Волноваського, Добропільського, Костянтинівського, Мар'їнського, Мангушського, Нікольського, Олександрівського, Покровського, Слов'янського, Ясинуватського районів, а також Лиманської та Іллінівської об’єднаних територіальних громад.

Про підсумки роботи ГО «ДТО ВФСТ «Колос» з 14 травня 2015 року по 14 серпня 2020 року доповів Іван Костянецький, який очолював організацію протягом цього терміну. Він наголосив, що вихованці ДЮСШ «Колос» показували і продовжують показувати гідні результати і на обласному, і на національному та міжнародному рівнях. За результатами участі у всеукраїнських змаганнях «Хто ти, майбутній олімпієць», що є в пріоритеті для ВФСТ «Колос», Донецька область посідала у звітний період від п’ятого по третє місця. А загалом за рейтингом 2019 року регіон став першим серед фізкультурно-спортивних товариств України.

Наразі в підпорядкуванні ГО «ДТО ВФСТ «Колос» знаходяться обласна комплексна ДЮСШ «Колос», Великоновосілківська ДЮСШ «Старт», Мангушська ДЮСШ «Колос», які всього охоплюють 1697 юних спортсменів. Діяльність цих спортивних шкіл, що працюють у 3 містах, 7 селищах міського типу та 25 селах, забезпечують 51 тренер-викладач, 26 з яких – штатні.

Станом на 1 січня 2020 року в територіальній організації фізкультурно-спортивного товариства «Колос» культивується 33 види спорту (14 олімпійських і 21 неолімпійський), якими займаються 13586 сільських спортсменів. Фізкультурно-оздоровчою роботою охоплено 13729 осіб. Протягом 2015-2019 років результати виступів представників ГО «ДТО ВФСТ «Колос» на обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях дозволяли Донецькій області посідати серед регіонів України 4-5-ті місця з олімпійських видів спорту та 3-ті місця з неолімпійських видів спорту (у 2019 році – 4 місце).

Окрім проведення заходів у рамках реалізації Регіональної цільової програми розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області на 2017-2021 роки, виконувалась Програма розвитку масового футболу в Донецькій області на 2017-2020 роки. Футбол є найбільш масовим та популярним видом спорту в товаристві – за останнім даними, він охоплює близько 4000 осіб. Команди юнаків та дівчат з Донеччини щороку беруть участь у всеукраїнських змаганнях з футзалу, є їх переможцями та призерами. У 2019 році Донецька область посіла з футзалу перше місце серед всіх регіонів України. Команди з регіону також є постійними фіналістами футбольних змагань на приз «Золотий колос України», у 2019-му команди дівчат та юнаків посіли треті місця.

Традиційним на Донеччині стало проведення обласних змагань «Хто ти, майбутній олімпієць» з 9 видів спорту, «Золотий колос Донеччини», «Краще спортивне село Донеччини», обласні сільські спортивні ігри, обласні змагання серед збірних команд об’єднаних територіальних громад. Окрім цього, ГО «ДТО ВФСТ «Колос» чотири роки поспіль виступає організатором відкритих змагань «Схід і Захід разом» за участю представників різних регіонів України.

 
 
 

На посаду голови Донецької територіальної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» делегатами звітно-виборної конференції було висунуто одну кандидатуру – Івана Костянецького. Після заслуховування звіту ревізійної комісії про фінансову діяльність та загальної оцінки роботи організації протягом 2015-2019 років присутні перейшли до відкритого голосування, за підсумками якого висловили підтримку Івану Костянецькому.

Переобраний керівник ГО «ДТО ВФСТ «Колос» подякував спортивній громадськості за довіру та наголосив, що з новими викликами, пов’язаними з децентралізацію влади в Україні та утворенням нових громад, можна впоратися лише доклавши спільних зусиль.

Також у рамках IX звітно-виборної конференції Донецької територіальної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» заступником голови ГО «ДТО ВФСТ «Колос» обрали Тетяну Коржову, визначили склад Президії та обласної ради ГО «ДТО ВФСТ «Колос», обрали делегатів на з’їзд Всеукраїнського ФСТ «Колос» і кандидатури до Почесної ради ГО «ВФСТ «Колос».

 
 
15.08.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах