Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На Донецьк чекає IX міжнародний турнір з плавання на призи Віктора Смирнова

Сьогодні, 5 лютого, відбулася прес-конференція, присвячена IX міжнародному турніру з плавання серед дітей з порушенням слуху, зору та ураженням опорно-рухового апарату на призи Героя України Віктора Смирнова.

Участь у прес-конференції взяли: Герой України, 6-разовий паралімпійський чемпіон Віктор Смирнов, начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, помічник народного депутата України Тетяни Бахтєєвої Наталя Попова, помічник народного депутата України Олексія Азарова Олег Єрмак, директор регіонального центру «Інваспорт» Оксана Чернікова, а також майстер спорту України, рекордсменка України з плавання серед дітей з ураженням опорно-рухового апарату Ніна Козлова.

Герой України Віктор Смирнов, на призи якого вже вдев’яте проводитимуться змагання, відзначив позитивну динаміку щодо кількості їх учасників. Так, якщо у першому турнірі, який пройшов у 2006 році в Харцизьку на базі плавального басейну з доріжками довжиною 25 м, взяло участь 56 дітей, то в поточному році в донецькому плавальному басейні спорткомплексу «Дельфін» очікується більше 280 найсильніших юних спортсменів (до 17 років) з 28 міст України та Росії.

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик додав, що збільшення уваги до турніру як з боку його учасників, так і організаторів, стало можливим завдяки роботі цілої групи однодумців. Він зазначив, що «по класу зазначені змагання є одними з найкращих і найбільш очікуваних для дітей. Позитивний вплив на учасників має і особиста присутність Віктора Смирнова – уславленого спортсмена Донеччини, 6-разового паралімпійського чемпіона, який здобував свої перші успіхи на подібних змаганнях».

Турнір проводитиметься 8-9 лютого в Донецьку в спорткомплексі «Дельфін» (за адресою: вул. Маршала Жукова, 2). Учасниками змагань стануть юні спортсмени з обмеженими фізичними можливостями, які будуть розділені за віком – старша (16-17 років) та молодша (15 років і молодше) групи – і нозологіями (діти з порушенням слуху, зору та ураженням опорно-рухового апарату). Найкращі 12 хлопців та дівчат у кожній з нозологій та вікових груп будуть нагороджені  призами від Віктора Смирнова.

Урочисте відкриття турніру відбудеться 8 лютого о 12:00, а фінальна церемонія нагородження та закриття пройдуть 9 лютого о 13:00.

Організаційне забезпечення змагань здійснюють: управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації, Донецька обласна громадська організація «Фонд соціального захисту інвалідів та людей з проблемами зору Віктора Смирнова», Донецький регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», Донецьке обласне відділення Спортивної Федерації Незрячих України, Міжнародний спортивний клуб «ІСД». Турнір проходить за підтримки народних депутатів України Тетяни Бахтєєвої та Олексія Азарова, а також депутата Донецької міської ради Андрія Альоша.

 
05.02.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах