Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На черговій відеоконференції зі спортивним активом Донеччини акцентували увагу на нових ініціативах та перспективних планах

6 серпня за технологією Cisco Webex відбулася чергова відеоконференція за участю керівників органів управління фізичною культурою та спортом міськвиконкомів, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад, керівників обласних, міських і районних організацій фізкультурно-спортивної спрямованості.

Захід пройшов під головуванням начальника управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимира Мицика. У вступному слові він наголосив, що в умовах пандемії, яка триває, необхідно ретельно дотримуватись протиепідемічних рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я. Відповідальна поведінка кожного мешканця Донеччині дасть змогу регіону й надалі мати режим «зеленої зони» – усього таких режимів чотири, і встановлюються вони Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щотижня за ступенем епідеміологічної небезпеки.

Також Володимир Мицик пояснив колегам суть нової ідеї Міністерства молоді та спорту України щодо створення в різних куточках держави відкритих мультиспортивних просторів. Так, відповідні локації можуть функціонувати на спортивних об’єктах, площах населених пунктів, і повинні мати вільний доступ для населення – представників різного віку та рівня підготовки. Відкриті спортивні простори передбачають регулярне проведення тренувань, руханок на свіжому повітрі спільно з провідними спортсменами і тренерами, різноманітних естафет, змагань та інших активностей з залученням спортивних федерацій, центрів «Спорт для всіх».

 

Заступник начальника управління - начальник відділу реалізації профільних програм управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Точилова доповіла з питання про формування проєктів економічного і соціального розвитку міст, громад на 2021 рік у сфері фізичної культури та спорту. Так, на місця було спрямовано відповідний лист із викладенням основних нормативно-правових актів, які є підґрунтям для формування проєктів на місцях.

Також Наталія Точилова звернула увагу колег на прийняття нової Стратегії розвитку Донецької області до 2027 року, що містить такі завдання: підтримка розвитку спорту вищих досягнень, дитячо-юнацького і резервного спорту (проєкти створення сучасної мережі спортивних споруд, що відповідатимуть національним та іншим стандартам, створення умов для підготовки провідних спортсменів та виховання спортивного резерву); залучення громадян до фізичної активності (проведення заходів з популяризації здорового способу життя і соціального благополуччя громадян, оптимальна рухова активність).

Заступник начальника управління - начальник відділу організаційно-кадрової роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Сергій Горбунов довів представникам обласних спортивних організацій та відповідальним за координацію розвитку видів спорту інформацію про зміни бланків управління, затверджених згідно нової інструкції з діловодства.

 

Начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Марина Будовій доповіла про забезпечення спортсменів і тренерів стипендіями з бюджетів міст, районів, громад. Відповідно до наданих звітів, у 2020 році виплачується 296 стипендій (у 2019 році було 308): 184 – з олімпійських видів спорту, 80 – з неолімпійських, 32 – для осіб з інвалідністю. Їх розмір – від 200 до 4423 грн., високі стипендії – у містах Маріуполь, Краматорськ, Селидове, Слов’янськ, Волноваському, Мар’їнському, Слов’янському, Нікольському районах, а також Бахмутській ОТГ. Усього протягом першого півріччя 2020 року виплачено стипендії на загальну суму понад 1,9 млн грн.

Марина Будовій відзначила, що задля проведення в Донецькій області Дня фізичної культури і спорту України 12 вересня 2020 року підготовлено план організаційних заходів, зібрано пропозиції щодо нагородження відзнаками управління спортивного активу. Плани від міст, районів і громад щодо проведення святкових заходів прийматимуться в управлінні до 1 вересня, звіти – до 1 жовтня.

Головний спеціаліст відділу реалізації профільних програм управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Андрій Іванов висвітлив питання щодо облаштування мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту. Так, усього до переліку об’єктів, що фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам (головний розпорядник – Міністерство молоді та спорту України), увійшло 12 об’єктів, на дев’яти з яких вже завершено роботи: у містах Білозерське, Вугледар, Краматорськ, Покровськ (три майданчики), Селидове, а також у Нікольському та Покровському районах. Триває облаштування спортмайданчиків у містах Краматорськ (ЗОШ № 35), Добропілля та селі Валер’янівка Волноваського району.

 

З питання про організацію та проведення Всеукраїнського олімпійського уроку та Олімпійського тижня в регіоні доповів виконавчий директор Відділення НОК України в Донецькій області Дмитро Подопригора. Зазначені заходи проводитимуться протягом вересня-жовтня 16-й рік поспіль – відповідні положення розміщені за наведеним посиланням. Цього року заходи спортивні активності також відбуватимуться під егідою Європейського тижня спорту, який починається з 23 вересня. Окрім цього, у жовтні планується проведення обласного фіналу спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя» за участю 4 команд.

Інформацію щодо роботи Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи з ігрових видів спорту та єдиноборств, яку в липні 2020 року створено на базі Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи, доповіла в.о. директора закладу Олена Капкан. З 2019-го школа має другу категорію, торік у змаганнях обласного, національного та міжнародного рівнів взяли участь 1099 вихованців, серед яких 191 чемпіон (кількість набраних очок загалом по школі – 2078). Наразі обласна ДЮСШ проводить комплектування тренерсько-викладацького складу з метою відкриття відділень з таких видів спорту, як хокей, волейбол, пляжний волейбол. Навчально-тренувальний процес продовжується на базах навчальних закладів міст та районів області на підставі договорів про співпрацю і договорів оренди.

Головний спеціаліст відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Іван Костянецький доповів щодо участі команд Донеччини у змаганнях з футболу «Ліга воїнів АТО». Так, у минулому році представники нашого регіону здобули перемогу в дивізіоні «Схід» та посіли 3 місце у всеукраїнському турнірі. Цього року регіональні змагання проходять за участю команд, що представляють Запорізьку область (2), міста Маріуполь (4), Краматорськ і Слов’янськ (по 2), Великоновосілківський та Волноваський райони (по 1). Проблемні питання, що потребують вирішення – це покращення умов проведення змагань і транспортне забезпечення.

 
 

У рамках відеоконференції керівники органів управління фізичною культурою та спортом у містах, районах і громадах області відзвітували про поточну роботу, доповіли щодо можливості відкриття мультиспортивних просторів на місцях та поділилися планами на найближчий місяць.

 
 
07.08.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах