Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Сьогодні відбулася робоча нарада з питань підготовки та проведення в Донецьку Кубку Європи з легкоатлетичного багатоборства

Сьогодні, 5 лютого, відбулася робоча нарада з питань підготовки та проведення Кубку Європи з легкоатлетичного багатоборства, який пройде в Донецьку через 5 місяців.

Захід пройшов під головуванням заступника голови облдержадміністрації Тамари Лук’янчук.

У засіданні взяли участь заступник голови обласної ради Олександр Кравцов, начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, заступник Донецького міського голови Валентин Лактіонов, в.о. голови комітету з питань фізичної культури та спорту виконкому Донецької міської ради Євген Вірковський, президент федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул, віце-президент федерації легкої атлетики Донецької області Тетяна Клевакіна, директор РСК «Олімпійський» Олександр Громаков, член виконкому федерації легкої атлетики України Андрій Комаров.

Тамара Лук’янчук зазначила, що основою для подачі заявки на проведення Кубка Європи з легкоатлетичного багатоборства в Донецьку стали схвальні оцінки з організації юнацького чемпіонату світу з легкої атлетики, який пройшов у шахтарській столиці в липні 2013 року. Спортивною базою нових змагань стануть реконструйовані до світової першості основний і розминковий стадіони РСК «Олімпійський». На змаганнях очікується близько 250 учасників, у тому числі спортсмени, тренери, члени суддівської колегії.

Президент федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул підкреслив знаковість майбутніх змагань: Україна має своїх олімпійських чемпіонок з багатоборства, наша землячка Наталія Добринська є світовою рекордсменкою, а основним завданням національної збірної є перехід з першої ліги до Суперліги Кубка Європи.

Після обговорення організаційних питань членами робочого засідання були прийняті відповідні доручення щодо основних напрямів підготовки до змагань.

Так, нагальними питаннями сьогодення є підготовка регламентних документів, проекту договору та проекту зведеного кошторису витрат на проведення Кубка Європи з легкоатлетичного багатоборства, розробка плану заходів з підготовки до змагань, створення організаційного комітету та певного підрозділу для забезпечення організації відповідної роботи.

Для довідки

У 2014 році змагання Кубку Європи з багатоборства пройдуть у Донецьку протягом двох днів, 5-6 липня. Спортивною базою для їх проведення стане РСК «Олімпійський». Донецьк прийме змагання у двох дивізіонах Кубку Європи – першій та другій лігах. Змагання у третьому дивізіоні – Суперлізі – проходитимуть також 5-6 липня в польському місті Торун. У рамках першої ліги українська збірна зустрінеться з командами Чехії, Фінляндії, Швеції, Іспанії, Італії, Норвегії та Португалії. Країну-переможця в кожній лізі буде визначено за сумою виступів чоловічої та жіночої збірних.

Кубок Європи з багатоборства – це щорічне міжнародне змагання з легкої атлетики, у якому змагаються провідні багатоборці європейських країн. У рамках Кубку Європи проходять змагання з десятиборства серед чоловіків (включає біг на 100 метрів, 110 метрів з бар’єрами, 400 метрів, 1500 метрів, стрибок у довжину, стрибок у висоту, стрибок із жердиною, штовхання ядра, метання диску та метання списа) та із семиборства серед жінок (включає біг на 100 метрів з бар’єрами, 200 метрів, 800 метрів, стрибок у висоту, стрибок у довжину, штовхання ядра та метання списа). Кожна команда має право виставити для участі в змаганнях максимум 8 спортсменів: по 4 чоловіка та жінки. Таким чином, максимальна кількість учасників у кожній лізі, яка має 8 команд, складає 64 спортсмени. За кожен вид змагань нараховуються бали відповідно з показаним результатом: чим вищий результат – тим більше балів. Переможця буде визначено за сумою балів, отриманих в усіх видах змагань.

Кубок Європи з багатоборства був вперше проведений Європейською Легкоатлетичною Асоціацією в 1973 році в місті Бонн. Починаючи з 1983 року, було введено Суперлігу, першу та другу ліги, а з 1993 року змагання стали проводитися щорічно. З 2011 року було прийнято рішення не проводити Кубок Європи з багатоборства в Олімпійський рік.

 
05.02.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах