Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Фінал обласного фестивалю «Козацькі розваги» у Лимані виграла команда з Дружківки

4 липня на пляжі «Ibiza beach» міста Лиман відбувся фінал фестивалю «Козацькі розваги», організатором якого традиційно виступає Донецький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

За звання найсильніших богатирів регіону цього разу боролися 13 команд, які складалися з двох спортсменів. Учасники представляли 8 міст Донецької області: Авдіївку, Добропілля, Дружківку, Костянтинівку, Краматорськ, Лиман, Покровськ, Мирноград, а також Волноваський район.

Почесними гостями на святі сили духу та надзвичайних фізичних можливостей стали заступник начальника управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Наталія Точилова, заступник начальника управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Сергій Горбунов, директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко.

Богатирі Донеччини змагалися в 5-ти вправах. У першій, «Моноліт», потрібно було утримувати якомога довше диск від штанги вагою 15 кг. Друга, «Карусель», передбачала перетягування по колу вантаженого колеса вагою 150 кг за хвилину. Третьою вправою був жим колоди вагою 70 кг максимальну кількість разів за 90 секунд. У четвертій вправі – «Потужний кидок» – необхідно було кинути вперед якомога далі гирю вагою 38 кг. Завершували фестиваль змагання з перетягування канату, що проводилися за олімпійською системою «на виліт».

 
 
 
 
 

Впродовж кількох годин на майданчику панувала атмосфера завзятої та безкомпромісної спортивної боротьби, під час якої учасники демонстрували свою міць, витривалість та жагу до перемоги. За підсумками фестивалю, що підбивалися за сумою очок, зароблених богатирями, тріумфувала команда Дружківки в складі Андрія та Анатолія Хітьових, друге місце посіли представники Добропілля – Євгеній Зосімов та Іван Васильченко, а третьою стала ще одна дружківська команда – Євген Немирчий та Олександр Топуз.

 
 
 
 
 

Переможців і призерів нагородили кубками, медалями, спортивним харчуванням та грамотами від Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», усі учасники отримали пам’ятні сувеніри. Окрім цього, чашками та грамотами організатори відзначили кращих у кожній вправі змагань.

 

Більше світлин з заходу – на сторінці управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в Facebook: www.facebook.com/sportdonoda, альбом – за посиланням.

05.07.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах