Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Бахмуті триває оновлення об’єктів обласної спортивної інфраструктури

18 червня заступник голови облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик із робочим візитом відвідали місто Бахмут, де після переміщення з Донецька відновлюють повноцінну діяльність обласний лікарсько-фізкультурний диспансер та Донецьке вище училище олімпійського резерву ім. С.Бубки. Керівництво регіону ознайомилося з поточним станом реалізації інфраструктурних проєктів, у діалозі з представниками підрядних організацій наголосивши на якості й термінах виконання визначеного графіку завдань.

Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер має за мету надання медичної допомоги населенню в частині проведення профілактики, діагностики, лікування захворювань та ушкоджень, пов’язаних із зайняттям фізичною культурою і спортом. У його завдання входить контроль над функціональним і фізичним станом спортсменів різного віку – від дітей, які роблять перші кроки в спорті, до провідних атлетів. Сьогодні на базі колишнього державного закладу «Вузлова лікарня станції Артемівськ державного підприємства «Донецька залізниця» (за адресою: вул. О.Сибірцева, 3) завершується реконструкція комплексу будівель, що виконується за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету.

Так, у головному корпусі та гуртожитку зроблено всі види внутрішніх та зовнішніх робіт, об’єкти мають елементи доступності для маломобільних груп населення. Облаштовано зовнішні системи водопостачання, електропостачання, каналізації та теплопостачання, а також огорожу. Збудовано тенісний корт, парковку на 8 автомобілів, тривають роботи з благоустрою та озеленення території закладу. Щодо будівлі для майбутньої водолікарні, наразі ведуться опоряджувальні роботи, а також монтаж систем вентиляції та кондиціювання, триває укладка плитки на стіни, встановлення дверей, облаштування систем теплопостачання та каналізації.

Відзначимо, що в головному корпусі диспансеру передбачено розміщення палатного відділення на 8 ліжок, діагностичного та реабілітаційного відділень, хірургічного блоку, рентгенівського кабінету, залу лікувальної фізкультури, кабінетів механотерапії, фізіотерапії, з масажу; лабораторії загально-клінічних та біохімічних досліджень; кабінетів лікарів – кардіолога, ортопеда-травматолога, гінеколога, отоларинголога, офтальмолога, психотерапевта, невропатолога, стоматолога. Будівля гуртожитку на 8 кімнат призначатиметься для медичного персоналу та лікарів, а також тимчасового розміщення спортсменів. У будівлі водолікарні передбачається наявність басейну, сауни, інфрачервоної сауни, ванного відділення.

 
 
 
 

Донецьке вище училище олімпійського резерву імені Сергія Бубки – це єдиний у регіоні спеціалізований навчальний заклад, який сприяє підготовці спортсменів області високого класу. З 2015 року після переміщення з Донецька заклад функціонує на базі Бахмутського дитячого заміського закладу оздоровлення та відпочинку «Вогник» та орендує для проведення тренувань стадіон «Металург», що відповідає сучасним міжнародним стандартам. І великим поштовхом щодо відновлення повноцінної діяльності училища має стати будівництво навчального корпусу на 400 учнів та студентів.

Загальна вартість проєкту по вулиці Благовіщенській за експертним звітом складає 176330,862 тис. грн., і фінансуватиметься він за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. На сьогоднішній день здійснено піщану підготовку під фундаменти, на 80% виконано земляні роботи та бетонну підготовку під фундаменти, ведеться влаштування основи для встановлення баштового крану.

Реалізація проєкту щодо учбового корпусу для ДВУОР ім. С.Бубки передбачає: будівництво актового залу на 200 місць, буфету на 60 чоловік, адміністративних, медичних та підсобних приміщень, універсального ігрового залу та спеціалізованих спортивних залів (з важкої атлетики, боротьби, гімнастики, тиру для стрільби з пневмо-тактичної зброї), інженерного блоку, автостоянки, а також облаштування на стадіоні «Авангард» бігових доріжок, тренажерного майданчика, майданчиків для стрибків у довжину та висоту, секторів для штовхання ядра, метання диска та молота, тренувального метального поля.

 
 

Нагадаємо, що в 2019 році на території стадіону «Авангард» Донецьке вище училище олімпійського резерву ім. С.Бубки отримало в користування реконструйоване футбольне поле зі штучним покриттям 105х68 м. Також після проведення реконструкції 5-поверхового гуртожитку, що було раніше на балансі Бахмутського педагогічного училища, ДВУОР ім. С.Бубки матиме власну базу для проживання спортсменів. Доповнити комплекс спортивних споруд планується олімпійським плавальним басейном (50x25 м, 10 доріжок) – задля реалізації проєкту з його будівництва наразі розроблюється технічне завдання.

18.06.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах