Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У режимі відеоконференції обговорили питання роботи спортивної сфери Донеччини під час карантину

11 червня відбулася відеоконференція за участю керівників органів управління фізичною культурою та спортом міськвиконкомів, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад, керівників обласних, міських та районних організацій фізкультурно-спортивної спрямованості.

Захід пройшов під головуванням начальника управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимира Мицика, який у вступному слові до колег наголосив на новому етапі послаблення карантинних обмежень, встановлених із метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Так, з 10 червня на території Донеччини відновлюється: робота закладів фізичної культури і спорту (ДЮСШ, ШВСМ, училища, спортивні споруди, інші), спортивних клубів, спортивних залів, фітнес-центрів (крім проведення групових занять з кількістю учасників більше ніж 10 осіб), учбово-тренувальний процес в організаціях фізкультурно-спортивної спрямованості усіх форм власності (з одночасною кількістю учасників не більше 10 осіб), проведення в містах, районах та ОТГ фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів без глядачів і за участю не більше 50 осіб. При цьому проведення обласних змагань вважається доцільним не раніше 1 липня.

Володимир Мицик зауважив, що робота закладів фізичної культури і спорту має здійснюватися лише за умови виконання Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину, затверджених постановами головного державного санітарного лікаря України від 26.05.2020 № 28 (https://bit.ly/3gvPddy) та від 02.06.2020 № 33 (https://bit.ly/2UyQuXY). Зокрема, обов’язковими є: проведення температурного скринінгу всім працівникам та відвідувачам, дотримання соціальної дистанції, заходів індивідуальної профілактики та протиепідемічних заходів. Передбачається заборона проведення групових занять для дітей віком до 12 років, крім вихованців дитячо-юнацьких шкіл.

 

Начальник відділу реалізації профільних програм управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Точилова доповіла з питання про моніторинг реалізації програм у сфері фізичної культури та спорту, звернувши увагу колег на місцях щодо якісного та своєчасного надання звітності.

Про внесення змін до календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів на 2020 рік, з урахуванням карантину, учасникам відеоконференції розповіла начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Марина Будовій.

 

Заступник директора Обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи Тетяна Малієва надала інформацію щодо підсумків проведення на території Донеччини заходу «Індивідуальний забіг: разом – і для всіх» у безконтактному форматі, який став новим прикладом організації діяльності в умовах карантину. Так, з 23 травня по 1 червня захід охопив близько 450 учасників – представників 16 адміністративно-територіальних одиниць Донецької області. Грамотами та кубками управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації будуть нагороджені: за 3 місце в командному заліку – Маріуполь, 2 місце – Великоновосілківський район, 1 місце – Мирноград. Грамоти управління за участь отримають: Андріївська, Бахмутська, Іллінівська, Лиманська, Сіверська, Шахівська ОТГ, міста Дружківка, Костянтинівка, Краматорськ, Новогродівка, Покровськ, Селидове, а також Костянтинівський район.

 

Про роботу Обласної дитячо-юнацької спортивної школи з кікбоксінгу доповів її керівник Олександр Гончаров. Так, офіс закладу після переміщення з Донецька в 2015 році розташовується в місті Покровськ. Заняття проводяться на базах навчальних закладів, спортивних клубів та комплексів, розташованих у 14 містах регіону: Авдіївка, Бахмут, Волноваха, Костянтинівка, Краматорськ, Курахове, Лиман, Маріуполь, Мирноград, Новогродівка, Покровськ, Родинське, Слов’янськ, Торецьк (планується відкриття відділень у містах Вугледар, Добропілля, Селидове та Мар’їнський район). На сьогоднішній день контингент учнів у 49 групах налічує 524 особи (від 7 до 23 років), якими опікуються 23 тренера-викладача.

Доповнив попередню інформацію віцепрезидент громадської організації «Федерація кікбоксингу Донецької області» Артем Дріга, який доповів щодо розвитку на території регіону кікбоксингу WAKO. Він зазначив, що Донеччина всіляко підтримує спортсменів, які прославляють Україну на чемпіонатах і Кубках Європи та світу, і вірить у гідне представництво регіону на майбутніх Всесвітніх іграх. Ведеться планомірна робота щодо розширення мережі розвитку зазначеного виду спорту та оновлення матеріально-технічної бази, зокрема, комфортні умови для тренувань чекатимуть спортсменів у місті Костянтинівка за адресою: вул. Шмідта, 24.

 

Заступник директора Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки Анатолій Баранов у своєму зверненні до учасників відеоконференції зазначив, що з 1 липня розпочинається вступна кампанія, а правила прийому розміщено на офіційному сайті училища. Начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик наголосив, що в ДВУОР створюються гідні умови для підвищення вихованцями ДЮСШ спортивної майстерності, і передача спортсменів у інші регіони є неприйнятною.

 

У рамках відеоконференції керівники органів управління фізичною культурою та спортом у містах, районах і громадах області відзвітували про поточну роботу в умовах карантину і поділилися планами на найближчий місяць.

 
 
11.06.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах