Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


НОК України об’єднує регіони під знаком Олімпійського дня

Набирає обертів онлайн-естафета Олімпійського дня в Україні, започаткована Національним олімпійським комітетом. Зокрема, щодня з одного куточка країни до іншого олімпійські осередки передаватимуть естафету, розповідаючи про свій спортивний регіон і збираючи воєдино з окремих букв символічний надпис «OLYMPIC DAY IN UKRAINE 2020» та утверджуючи головні ідеї олімпізму.

«Сьогодні ми даємо старт естафеті Олімпійського дня серед регіональних відділень. Таким чином, ми ще раз презентуємо наші здобутки та історію й охопимо олімпійськими цінностями всю країну, різні її куточки: зі сходу на захід, з півночі на південь», - наголосив президент НОК Сергій Бубка.

«Естафету розпочинають два чудових спортивних регіони – Чернігівщина та Сумщина. Це прекрасні спортивні області України, які мають славетну олімпійську історію як у літніх, так і в зимових видах спорту», - відзначив олімпійський чемпіон та передав символічну естафетну паличку у вигляді літери «О» відділенню НОК на Чернігівщині.

Після традиційного виконання гімну НОК України, про спортивні здобутки Чернігівського краю та його олімпійську гордість розповіли представники відділення на чолі з головою відділення Валерієм Кулічем. Зокрема, згадали уславлених спортсменів Олену Костевич, Наталію Скакун, Валентину Цербе-Несіну, Андрія Дериземлю, Ніну Лемеш та інших.

Ще жоден Олімпійський день не проходив без олімпійської руханки, тож виконавши запальні вправи, чернігівчани передали колегам заряд бадьорості, енергії та символічну літеру «L».

За мить естафету приймало відділення НОК України в Сумській області, яке очолює призерка Олімпійських ігор з біатлону Олена Петрова. Олімпійці зібралися у стінах музею олімпійської слави міста Суми, де знаходяться пам’ятні нагороди та особисті речі Володимира Голубничого, Володимира Куца, сестер Віти та Валі Семеренко, Олександра Шапаренка та інших видатних постатей, які надихають не одне підростаюче покоління. Це підтвердили і самі молоді атлети, які нині є кандидатами до національної збірної України на Ігри ХХХІІ Олімпіади в Токіо. З побажаннями успіхів і нових перемог олімпійці Сумщини передали естафету на Схід України – 4 червня до неї долучиться Харківщина та Луганщина, а вже 5 червня учасником естафети стане Донецька область.

 

03.06.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах