Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Офіційно: Руслан Дмитренко – бронзовий призер чемпіонату Європи-2014

Через шість років після чемпіонату Європи-2014 Європейська легка атлетика (ЕА) офіційно оголосила про те, що українець Руслан Дмитренко став бронзовим призером зі спортивної ходьби на 20 км, - повідомляє Федерація легкої атлетики України.

Це стало можливим після дискваліфікації через порушення антидопінгових правил росіянина Алєксандра Іванова. Про це йдеться у циркулярному листі, який надійшов на адресу ФЛАУ від імені виконавчого директора ЕА Крістіана Мілза.

Фініш на чоловічій «двадцятці» у Цюриху швидше нагадував фініш спринтерів, аніж скороходів. Щоб визначити, хто яким був, організаторам довелося звернутися до системи фотофінішу. Атлетів, які посіли місця з першого по четверте, розділили дві секунди. Переможцем тоді став іспанець Мігель Анхель Лопес (1:19.44 хв). На другу сходинку піднявся росіянин Алєксандр Іванов (1:19.45 год). Ще один представник Росії Денис Стрєлков і українець Руслан Дмитренко показали час 1:19.46 год, проте десяті (!) долі секунди були на боці Стрєлкова.

Після дискваліфікації Іванова Дмитренко піднявся на третє місце, а Стрєлков, відповідно, став другим.

Навіть попри те, що звістка про бронзу надійшла до Руслана Дмитренка лише через шість років після чемпіонату Європи, ця медаль має для нього неабияку цінність. Нагадаємо, що у березні Руслан потрапив у жахливе ДТП. П’ятка на правій нозі була роздроблена на кілька сегментів, постраждали коліно і великий палець лівої ноги та ліва рука. «Я маю намір повернутися у спорт. Власне, тому ми і звернулися саме до лікаря, який високо кваліфікований, працює зі спортсменами і дуже добре на цьому розуміється», - говорив тоді Руслан.

Після численних операцій Дмитренко вже почав реабілітацію у домашніх умовах. Вчора отримав приємну звістку від лікаря, а сьогодні – і від Європейської легкої атлетики.

«Приємно отримати медаль. Як кажуть, нема лиха без добра. У мене все співпало: я вийшов з дискваліфікації, все налагоджується з моїми руками і ногами, поступово починаю реабілітацію – і тут такий бонус у вигляді бронзи! Можливо, це знак, що не можна зупинятися, потрібно рухатися далі і попереду будуть ще медалі. Це величезний стимул для мене, - говорить Руслан Дмитренко. - Ми з Лілею, моєю дружиною, якраз пригадували той фініш у Цюриху. Від першого місця нас відділили дві секунди, а між третім та четвертим і взагалі були, здається, лише дві десяті.

Зараз я відновлююся після операцій. Вже почав реабілітацію у домашніх умовах, але чекав, що скаже лікар. Вчора зробили знімки, незабаром планую проходити реабілітацію вже на серйознішому рівні. Лікар навіть дозволив ставати не лише на п’ятку, а й на пальці і поступово їх навантажувати, тим самим повертаючи стопі колишні відчуття».

Нагадаємо, що у 2014 році Руслан Дмитренко також став переможцем Кубка світу зі спортивної ходьби, встановив національний рекорд України і був визнаний найкращим скороходом року у світі на дистанції 20 км за підсумками серії IAAF Race Walking Challenge.

 

Фото (с)AG Giancarlo Colombo

15.05.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах