Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


В обласному лікарсько-фізкультурному диспансері у Бахмуті завершено реконструкцію головного корпусу та гуртожитку

20 лютого заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик із черговим робочим візитом відвідали місто Бахмут, де після переміщення з Донецька відновлює повноцінну діяльність обласний лікарсько-фізкультурний диспансер.

Вадим Філашкін та Володимир Мицик перевірили хід будівельних робіт згідно графіку завдань, а також акцентували увагу на дотриманні підрядником термінів виконання робіт.

Нагадаємо, обласний лікарсько-фізкультурний диспансер розташовуватиметься на базі колишнього державного закладу «Вузлова лікарня станції Бахмутського державного підприємства «Донецька залізниця» за адресою: вул. О.Сибірцева, 3. Роботи з реконструкції, розпочаті в жовтні 2017 року, виконуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету.

Майбутній комплекс, окрім головного корпусу, включатиме гуртожиток, водолікарню і тенісний корт, матиме за мету надання медичної допомоги населенню в частині проведення профілактики, діагностики, лікування захворювань та ушкоджень, пов’язаних із зайняттям фізичною культурою і спортом, та стане єдиним подібним в Україні.

У головному корпусі передбачено розміщення палатного відділення на 8 ліжок, діагностичного та реабілітаційного відділень, хірургічного блоку, рентгенівського кабінету, залу лікувальної фізкультури, кабінетів механотерапії, фізіотерапії, з масажу; лабораторії загально-клінічних та біохімічних досліджень; кабінетів лікарів – кардіолога, ортопеда-травматолога, гінеколога, отоларинголога, офтальмолога, психотерапевта, невропатолога, стоматолога.

Будівля гуртожитку на 8 кімнат призначатиметься для розміщення та проживання медичного персоналу та лікарів. У будівлі водолікарні передбачається наявність басейну, сауни, інфрачервоної сауни, ванного відділення. Всі об’єкти обладнуються пандусом, а головний корпус має ще і підйомник для маломобільних груп населення.

Зазначимо, що в головному корпусі та гуртожитку на сьогодні завершено всі види внутрішніх та зовнішніх робіт: влаштування покрівлі, підлоги, утеплення фундаменту та фасадів, заміну віконних та дверних блоків, влаштування мереж водопостачання, каналізації та теплопостачання, монтаж електропроводки освітлення, штукатурку та шпаклівку стін, установку вентиляції.

Щодо будівлі для майбутньої водолікарні, проведено всі земельні роботи, улаштування фундаменту, зведення зовнішніх стін та перегородок зі шлакоблоку, перекриття залізобетонними плитами, монтаж віконних блоків. Паралельно ведуться роботи з облаштування тенісного корту, де підготовлено щебеневу основу.

Резюмуючи робочий візит, Вадим Філашкін підкреслив, що введення в експлуатацію всіх будівель для розміщення обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру є одним із найбільш пріоритетних інфраструктурних проєктів Донеччини в 2020 році.

 
20.02.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах