Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Лиман прийняв перші обласні змагання з козацького двобою

8 та 9 лютого ФСК «Локомотив» міста Лиман прийняв перші обласні змагання з козацького двобою. Відкритий чемпіонат Донецької області зібрав понад 150 спортсменів різних вікових категорій, які представляють міста Краматорськ, Костянтинівка, Мирноград, Покровськ, Слов’янськ, Лиман, смт. Райгородок (Слов’янський район), а також Сєвєродонецьк (Луганська область).
 
За підсумками турніру перемогу в командному заліку святкувала команда міста Лиман (Лиманська ОТГ), на другому місці команда міста Слов’янськ, третю сходинку посіли спортсмени Сєвєродонецька (Луганська область).
 
Зазначимо, що за підсумками змагань буде сформовано збірну команду, яка представить Донеччину на відкритому Кубку України в Сумах.
 
Сьогодні українці докладають великих зусиль, щоб відроджувати народні традиції та культуру. Це стосується і такого феномену як козацтво. Одним з напрямків відтворення козацької культури став розвиток національних бойових мистецтв. 
 
Майже у кожній країні є свій національний стиль бойових мистецтв, і Україна не є виключенням. Козацький двобій – це узагальнений збір знань з бойових мистецтв, у основі якого закладено майстерність козаків. Цей напрямок універсальний, адже тут застосовуються і боротьба, і техніка кидків, і удушливі прийоми. Саме це привертає увагу спортсменів, які прагнуть універсальності.
 
Козацький двобій – український національний вид змішаних бойових мистецтв, в якому представлені три розділи. «Забава» — поєдинок з дозованим контактом, оцінка дії ведеться після кожної вдалої атаки. «Борня» — поєдинок з легким контактом, оцінюються удари тільки з легким контактом, а використання елементів підвищеної складності підвищують оцінку технічних дій. «Герць» — поєдинок з повним контактом, оцінюються удари тільки в повний контакт, але дозволені удари руками і ногами, коли обидва партнери перебувають в партері, не приносять оцінки.
 
 
12.02.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах