Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Бійці Донеччини вибороли 96 нагород на VII чемпіонаті світу з козацького двобою у Харкові

11 та 12 грудня у місті Харків відбувся VII чемпіонат світу з козацького двобою, в якому змагались близько 1200 спортсменів з 15 країн світу. Бійці з Маріуполя, Лиману і Покровська вибороли 96 нагород, серед яких 41 - найвищого ґатунку.
 
Козацький двобій - український національний вид спорту. На сьомий чемпіонат світу, який організували World Cossack Fight Federation (WCFF) та World MMA Federation (WMMAF), своїх представників делегували Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Киргизстан, Корея, Литва, Молдова, Польща, Румунія, Таджикистан, Туреччина, Туркменістан, Узбекистан.
 
За підсумками командного заліку перше місце посіла збірна України. На другому – команда Азербайджану, третє розподілили Білорусь і Туркменістан. На світовому чемпіонаті гідно представили Україну і Донецьку область бійці з Маріуполя, Лиману і Покровська. 
 
На спортивному форумі Маріуполь представили дві команди: центру спортивно-патріотичної підготовки змішаних єдиноборств MMA «Вітязь» (керівник Олексій Юдін) і регіональної асоціації бойових мистецтв і спорту (керівник Олег Шухман).
 
Обидва маріупольських колективи стали мультимедалістами першості, завоював гроно медалей різного ґатунку. Підопічні Олега Шухмана стали володарями 55 медалей, з яких 26 найвищого ґатунку; спортсмени «Витязя» здобули 3 золоті, 5 срібних та 6 бронзових нагород.
 
 
На Лиманщині розвитком цього виду спорту займається громадська організація «Спортивний клуб «Фенікс ДПМ». На чемпіонаті світу виступили 12 спортсменів Лиманщини і у підсумку вибороли 11 золотих, 5 срібних та 10 бронзових медалей. Переможцями та призерами стали: Богдан Ткаченко, Олена Кліменко, Ілля Лозовий, Анна Микита, Валерія Зірка, Сергій Зірка, Максим Євтушенко, Єгор Стародубцев, Владислав Сорокін, Ярослав Березюк, Дмитро Яковенко, Павло Дерев’янко. 
 
 
Титул чемпіона світу здобув Роман Незнахін з Покровська. Представник СК «Боєць» став переможцем у віковій категорії «ветерани». 
 
 
 
19.12.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах