Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Краматорську відбулося засідання обласної комісії з відбору спортсменів-стипендіатів Донеччини на 2020 рік

16 грудня в місті Краматорськ відбулося засідання комісії з відбору претендентів на призначення стипендій перспективним спортсменам Донецької області.

Головував на засіданні заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін. Про кандидатури атлетів, що претендують на отримання стипендій з обласного бюджету в 2020 році, доповів начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

Нагадаємо, основна мета призначення стипендій – це підтримка і стимулювання розвитку спорту вищих досягнень у регіоні. Після детального розгляду кандидатур відбулось голосування членів обласної комісії, за підсумками якого затверджено список спортсменів-стипендіатів Донецької області на 2020 рік.

Так, передбачається, що 20 стипендій у розмірі шести прожиткових мінімумів отримуватимуть представники боротьби вільної (3 особи), боротьби греко-римської (1), важкої атлетики (1), велоспорту (4), легкої атлетики (8), скелелазіння (1), стрибків у воду (1), триатлону (1). Ще 20 стипендій у розмірі чотирьох прожиткових мінімумів розподілені так: легка атлетика – 6, боротьба греко-римська, важка атлетика, стрільба кульова, сучасне п’ятиборство – по 2, бокс, велоспорт, вітрильний спорт, теніс настільний, триатлон, тхеквондо ВТФ – по 1.

Стипендії у розмірі чотирьох прожиткових мінімумів також отримуватимуть 15 спортсменів з неолімпійських видів спорту: пауерліфтинг – 5 осіб, боротьба самбо, ушу – по 2, армспорт, гирьовий спорт, кікбоксинг WAKO, комбат Дзю-Дзюцу, радіоспорт, шахи – по 1.

Ще 15 стипендій у розмірі чотирьох прожиткових мінімумів передбачено для представників видів спорту серед осіб з інвалідністю: 7 – плавання (по 3 із ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору, 1 з вадами розумово-фізичного розвитку), 4 – легка атлетика (3 із вадами слуху, 1 з вадами зору), по 1 – баскетбол (з вадами слуху), велоспорт (з ураженням опорно-рухового апарату), дзюдо (з вадами слуху) та шахи (з вадами слуху).

 
 
 
 

Члени обласної комісії дійшли висновку, що багато спортсменів покращили свої минулорічні результати, і кількість тих, хто має досягнення та перспективу на майбутні змагання, перевищує наявні 70 місць у переліку стипендіатів. А в разі невиконання атлетами індивідуальних планів підготовки, що буде виявлятися завдяки щомісячному моніторингу, у затвердженому списку проводитимуться заміни.

Відзначимо, що остаточний поіменний перелік перспективних спортсменів Донецької області, які отримуватимуть стипендії в 2020 році, буде оприлюднено після прийняття відповідного розпорядження голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації.

17.12.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах