Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Змагання зі спортивної гімнастики у Слов’янську, присвячені пам’яті Бориса Мирончука

3 грудня у місті Слов’янськ, у спортивному корпусі Донбаського держаного педагогічного університету, відбулася відкрита першість факультету фізичного виховання зі спортивної гімнастики серед юнаків та дівчат, присвячена пам’яті Бориса Антоновича Мирончука.

У змаганнях взяли участь 17 спортсменів, які змагалися за програмою ІІ та ІІІ розряду категорії «Б». За підсумками змагань місця розподілилися наступним чином:

програма ІІІ розряду (юнаки)
І місце – Олег Снігуренко (3 курс) 56,4 бали
ІІ місце – Олександр Рожков (4 курс) 53,7 балів
ІІІ місце – Юрій Мандрик (3 курс) 51,3 бали

програма ІІІ розряду (дівчата)
І місце – Аліна Романенко (2 курс) 35,6 балів
ІІ місце – Поліна Слищенко (2 курс) 35,5 бали
ІІІ місце – Сніжана Скиданенко (3 курс) 34, 4 бали

програма ІІ розряду (дівчата)
І місце – Ганна Співак (3 курс) 37,3 бали.

Усіх призерів змагань відзначено грамотами від факультету фізичного виховання та медалями від Слов’янського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Біографічна довідка.

Борис Антонович Мирончук народився 6 травня 1938 року у селі Залужжя Білогірського району Хмельницької області. Після закінчення школи розпочав трудову діяльність – був трактористом у радгоспі. У 1961–1965 рр. навчався в Київському державному інституті фізичної культури, де отримав освіту й одержав спеціальність викладача фізичної культури та тренера зі спортивної гімнастики.

Після закінчення вишу розпочав роботу на кафедрі фізичного виховання Слов’ян­ського державного педагогічного інсти­туту. З 1968 по 1978 рр. пропрацював на посаді старшого викладача цієї ж кафедри. У 1968–1971 рр. працював головою спор­тивного клубу вишу. З грудня 1977 р. був призначений завід­увачем кафедри фізичного виховання, а також керівником спортивного клубу. Під його керівництвом були підготовлено 3 кан­дидати в майстри спорту, 300 розрядників, 280 спортивних суддів, 300 громадських інструкторів з фізичної культури. Він чи­тає курс лекцій із методики фізичного ви­ховання школярів на факультеті підготовки вчителів початкових класів і в громадських організаціях. Веде науково-методичну, громадську роботу. П’ять років працює керів­ником студентського оздоровчого табору, керівником інститутської секції об’єднання «Знання». У 1984 р. захистив кандидатську дисер­тацію.  У 1988 р. старшого викладача Мирончука признача­ють на посаду завідувача кафедрою методики викладання спортивно-педагогічних дисциплін (МВСПД) за конкурсом. З листопада 1989 р. працює на посаді доцента кафедри МВСПД. Нагороджений почесним знаком «Відмінник народної освіти». У лютому 1991 р. отри­мав атестат диплома доцента.

У грудні 1993 р. при­значений на посаду декана факультету фі­зичного виховання, продовжував керувати кафедрою методики викладання спортивно-педагогічних дисциплін. Працював деканом до серпня 2003 р. Звільнившись із посади декана і завідувача кафедри, працював на кафедрі МВСПД на посаді доцента майже до кінця своїх днів. 28 лютого 2005 року Бориса Антоновича не стало…

09.12.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах