Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Чотири нагороди етапу Кубка України з фігурного катання на роликових ковзанах здобули спортсмени Донеччини у Сумах

2 листопада у місті Суми відкрився сезон з фігурного катання на роликових ковзанах. Палац студентського спорту Сумського державного університету радо відкрив свої двері для учасників 1-го етапу Кубка України та фестивалю дитячого фігурного катання IRON KIDS. 
 
У турнірі взяли участь понад 100 спортсменів з міст: Краматорськ, Суми, Житомир, Дніпро, Одеса, Ужгород, Кам’янське.
 
Змагання проходили за програмою: одиночне катання, соло-танці, шоу-групи. Важливо, що програму з «соло-танців» та «шоу-груп» було включено вперше до програми офіційних змагань в Україні.
 
Фігурне катання на роликових ковзанах дуже схоже з фігурним катанням на льоду, різниця тільки в тому, що замість леза і льоду спортсмени використовують колеса і гладке покриття. Цей вид спорту дарує не тільки швидкість реакції, граціозність і поставу, але й масу позитивних емоцій. Це спорт, який заворожує глядача своєю красою. 
 
Протягом змагань учасники продемонстрували володіння основними елементами фігурного катання - кроками, обертаннями, спіралями, стрибками. Рівень фігуриста визначається кількістю, якістю та складністю виконуваних елементів. Також важливими показниками при оцінці спортсмена є почуття ритму, пластичність, граціозність і артистизм.
 
За підсумками програми одиночного катання спортсмени-вихованці Ліги фігурного катання на роликових ковзанах у Донецькій області (м. Краматорськ) досягли наступних результатів:
1 місце та «золоту» нагороду виборола Марія Єщенко (2 дивізіон, категорія  NOVICE A);
2 місце та «срібна» нагорода у Таїсії Супрун (2 дивізіон, категорія NOVICE A);
2 місце і «срібло» здобула Дар’я Реброва (2 дивізіон, категорія CUBS); 
бронзову нагороду у скарбничку Донеччини додала Анна Віннік (2 дивізіон, категорія NOVICE B).
 
Крім того, Аліна Лук’янова виборола 6 місце (2 дивізіон, категорія CUBS), додавши рейтингових очок до загального командного результату.
 
Результати спортсменів Донеччини дарують сподівання на успішний виступ на міжнародній арені - Кубку світу World Open 2020, який відбудеться в липні 2020 року у Варшаві (Польща).
 
Додамо, що тренують спортсменів Ірина Постнова та Леонід Єщенко.
 
 
08.11.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах