Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На Донеччині завершується облаштування спортивних майданчиків за програмою Мінрегіону

7 листопада в місті Краматорськ відбулось розширене засідання колегії управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації.

Захід пройшов під головуванням начальника управління Володимира Мицика. Також учасниками засідання були керівники органів управління фізичною культурою та спортом міськвиконкомів, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад, керівники обласних фізкультурно-спортивних організацій, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», районних організацій фізкультурно-спортивного товариства «Колос», представники громадських організацій (федерацій) з видів спорту.

Про реалізацію проєктів з будівництва футбольних полів за програмою Міністерства розвитку громад та територій України доповів головний спеціаліст відділу реалізації профільних програм управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Андрій Іванов.

Він зазначив, що в 2018 році задля будівництва майданчиків зі штучним покриттям на Донеччині було передбачено кошти державного бюджету в сумі 30,3 млн. грн. При тому, що загальна вартість реалізації проєктів складала понад 60,8 млн. грн., співфінансування із місцевих бюджетів та позабюджетних коштів мало забезпечити керівництво міст, районів, об’єднаних територіальних громад.

 

Спочатку планувалося облаштувати 25 спортивних майданчиків, але через певні труднощі в Миколаївській ОТГ, Мар’їнському та Бахмутському районах у процес реалізації увійшов 21 об’єкт. На сьогоднішній день фактично використано: з коштів державного бюджету – 23,8 млн. грн., з коштів місцевих бюджетів – 20,5 млн. грн.

Завершеними роботи є щодо будівництва 16 футбольних полів зі штучним покриттям: у містах Краматорськ (2 майданчики), Дружківка (2), Покровськ (2), Слов’янськ (1), Білозерське (1), а також Волноваському районі (2 майданчики – у с. Степне та смт Ольгинка), Покровському районі (с. Сергіївка), Нікольському районі (с. Республіка) та Олександрівській селищній об’єднаній територіальній громаді (4 майданчики – у селах Мирна Долина, Золоті Пруди, Очеретине, Михайлівка).

Ще на 2 спортмайданчиках у Шахівській ОТГ – у селах Никанорівка та Володимирівка – тривають роботи щодо засипки штучного покриття піском та гумовою крихтою.

Також продовжуються роботи на двох об’єктах у Краматорську – великому критому футбольному полі в Саду Бернацького, а також полі на території ЗОШ №5. Проблемним залишається реалізація проєкту щодо майданчика на території ЗОШ №6 міста Дружківка, де кошти перераховано підряднику авансом, але роботи не розпочато.

Володимир Мицик наголосив, що метою реалізації проєктів з будівництва спортмайданчиків є популяризація здорового способу життя, залучення більшої кількості населення до регулярних занять руховою активністю, і закликав колег на місцях більш відповідально віднестись до покладених на них завдань як у процесі облаштування майданчиків, так і подальшого їх утримання.

 
09.11.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах