Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Краматорську вперше пройшов майстер-класс зі скандинавської ходьби

13 жовтня у місті Краматорськ вперше провели безкоштовний майстер-класс зі скандинавської ходьби. Своїми знаннями зі всіми охочими поділилась Олена Бугайова - сертифікований інструктор Української федерації скандинавської ходьби.
 
У парку Пушкіна зібрались близько 30 чоловік, щоб спробувати цей напрямок фізичної культури. Розпочали заняття з руханки, використовуючи спеціальні палички для скандинавської ходьби. Окрім безпосоредньо ходьби, з палками можна виконувати вправи на зміцнення м’язів, розробку суглобів, координацію рухів і рівновагу.
 
Інструктор Олена Бугайова продемонструвала техніку виконання ходьби зі скандинавськими палками. Всі присутні спробували виконати скандинавську ходьбу осінніми алеями парку, після чого зробили заминку. Закінчили майстер-клас цікавою традицією, стукаючи палицями над головою.
 
Скандинавська ходьба - це простий вид фізичного навантаження. Але, як у всіх напрямках, тут є свої особливості, які важливо розуміти. Це та сама ходьба, яку ми використовуємо в житті, але до неї доєднали дві палиці. Коли ми просто ходимо, в нас працює нижня частина - ноги. Тут ще додається верхня частина тулуба - м’язи спини, косі м’язи живота та грудні м’язи. Тобто 90 відсотків м’язів.
 
Олена Бугайова проводить заняття зі скандинавської ходьби 6 днів на тиждень - у парку Пушкіна, парку Ювілейному, на спортивному майданчику ЗОШ №22. Великим плюсом цого виду активності Олена вважає заняття на свіжому повітрі у будь-яку пору року.
 
Майстер-класс відбувся за підтримки управління з гуманітарних питань Краматорської міської ради та Української Федерації скандинавської ходьби.
 
 
21.10.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах