Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Костянтинівському районі обговорили розвиток масового футболу

16 жовтня в Костянтинівці відбулось спільне засідання колегії управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації та Костянтинівської райдержадміністрації, на якому розглянули хід виконання Програми розвитку масового футболу в районі на 2017-2020 роки.

У заході взяли участь члени колегій, керівники обласних фізкультурно-спортивних організацій, працівники управління, представники сфери фізичної культури та спорту Костянтинівського району. Головували на засіданні заступник начальника управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Точилова та в.о. голови Костянтинівської райдержадміністрації Олег Ісаков.

До початку засідання гості міста ознайомилися зі спортивною інфраструктурою: футбольним полем розміром 100х70 м в селі Білокузьминівка, спортивним майданчиком для гри в міні-футбол з синтетичним покриттям розміром 24х16 м в селі Іванопілля, стадіоном «Рекорд» у місті Костянтинівка, який є тренувальною базою ДЮСШ «Колос» Костянтинівського району.

 
 
 

З питання про хід виконання Програми розвитку масового футболу в Костянтинівському районі на 2017-2020 роки доповіла начальник відділу культури, молоді, спорту і туризму Костянтинівської райдержадміністрації Вікторія Казімір. Вона зазначила, що всього ДЮСШ «Колос» має 5 відділень (футбол, волейбол, легка атлетика, греко-римська боротьба, бокс), і футболом займається половина дітей – 108 із 215-ти. Тренерами відділення футболу є Ігор Жарков (тренерський стаж 7 років), Євген Крайній (тренерський стаж 40 років) та Дмитро Старков (тренерський стаж 3 роки).

Для популяризації та розвитку футболу в районі регулярно проводяться спортивно-масові та фізкультурно-оздоровчі заходи. Команди Костянтинівського району є переможцями та призерами різних обласних та всеукраїнських турнірів з футболу та міні-футболу. Дієвою фінансовою підтримкою роботи ДЮСШ «Колос» Костянтинівського району є виділення коштів з районного бюджету в сумі понад 500,0 тис. грн. на рік. Також для реалізації поставлених перед школою завдань залучаються спонсорські та батьківські кошти на придбання спортивного інвентарю та спортивної форми.

 
 

Усього для занять з футболу та міні-футболу в районі є 5 футбольних полів, 7 спортивних залів та 2 спортивних майданчики зі штучним покриттям, які розташовані на території закладів загальної середньої освіти: Новодмитрівського НВК та Іванопільської СШ І-ІІІ ступенів.

Поле в селищі Новодмитрівка збудоване в 2017 році за кошти обласного та районного бюджетів, а в селі Іванопілля – ще у 2004 році. Два роки тому розроблено комплексний проєкт капітального ремонту Іванопільської школи, який передбачає будівництво спортивного майданчику: облаштування міні-футбольного поля з заміною огорожі на металеву, заміну штучного покриття на нове, заміну спортивного обладнання (лава для пресу, подвійний турнік, бруси класичні, рукохід), а також благоустрій території. Вартість проєкту – 6 млн. грн.

У 2019 році представники громадської організації «Впевнені серця» під головуванням Дмитра Штагера та футбольної дитячої команди ДЮСШ «Колос» Костянтинівського району почали відновлення непрацюючого стадіону, який розташований в місті Костянтинівка та наразі має назву «Рекорд». Це дало змогу тренеру ДЮСШ «Колос» Ігорю Жаркову проводити на його базі тренування з футболу та міні-футболу, а також організовувати змагання обласного рівня.

 
 

Заступник начальника управління – начальник відділу реалізації профільних програм управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Точилова у своєму виступі акцентувала увагу на досягненнях та недоліках в реалізації Програми розвитку масового футболу в Костянтинівському районі на 2017-2020 роки.

Серед питань, що потребують ретельної уваги: утримання спортивних майданчиків та футбольних полів у належному стані, всіляке сприяння проведенню змагань з футболу серед сільської молоді та дорослого населення, сприяння участі команд Костянтинівського району в обласних та всеукраїнських заходах з футзалу та футболу, забезпечення придбання необхідного спортивного інвентарю та обладнання.

Засідання завершилось урочистою церемонією нагородження спортивної громадськості Костянтинівського району. Грамоти управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації отримали Євген Крайній, Дмитро Старков, Валерій Андрієнко, Олександр Кандибка та Вікторія Казімір.

 
 

Більше світлин з заходу – на сторінці управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в Facebook: www.facebook.com/sportdonoda, альбом – за посиланням.

19.10.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах