Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Бахмут прийняв чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед ДЮСШ та спортивних клубів

11-13 жовтня в місті Бахмут Донецької області в манежі стадіону «Металург» відбувся чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед ДЮСШ та спортивних клубів.

На захід завітали почесні гості: заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін, заступник Бахмутського міського голови Вікторія Точена, заступник начальника управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Сергій Горбунов, віце-президент Всеукраїнської громадської організації «Федерація кікбоксингу України «ВАКО» Ірина Губарєва, президент громадської організації «Федерація кікбоксингу Донецької області» Олександр Папаіка, в.о. начальника управління з питань фізичної культури та спорту Бахмутської міської ради Наталія Радіонова, головний суддя змагань, суддя міжнародної категорії з кікбоксингу WAKO Юрій Зубов.

Вадим Філашкін тепло привітав спортсменів і тренерів, які завітали в Бахмут з різних куточків України, та відзначив представників Донеччини, які успішно виступили на чемпіонаті Європи з кікбоксингу WAKO серед юніорів та юнаків, що наприкінці серпня відбувся в Угорщині. Так, Листи Подяки та одноразові грошові винагороди отримали призери змагань Рінат Аскеров, Данило Стрілець та Альона Євтушенко, їх тренери Артем Дріга та Леонід Казаріз. За сприяння та особистий вагомий внесок у розвиток кікбоксингу в Донецькій області Листом Подяки від облдержадміністрації нагороджений президент громадської організації «Федерація кікбоксингу Донецької області» Олександр Папаіка. Також в рамках урочистої церемонії відкриття було вручено Подяки Всеукраїнської громадської організації «Федерація кікбоксингу України «ВАКО».

 
 
 
 

Усього на рингу (розділи «фул-контакт», «лоу-кік», «К-1») і татамі (розділи «поїнт-файтинг», «лайт-контакт», «кік-лайт», «музичні вправи») кращих визначали близько 400 спортсменів. Учасники представляли різні регіони країни: Дніпропетровську, Донецьку, Запорізьку, Кіровоградську, Київську, Луганську, Полтавську, Сумську, Харківську, Херсонську, Черкаську, Чернівецьку, Чернігівську області та місто Київ.

 
 
 

За підсумками змагань у командному заліку перше місце посіли кікбоксери Донецької області, друге – Харківської області, третє – Київської області. У активі збірної Донеччини, до якої увійшли спортсмени з Авдіївки, Бахмута, Білозерського, Волновахи, Добропілля, Костянтинівки, Краматорська, Курахового, Маріуполя, Покровська, Родинського, Слов’янська, Торецька – 57 золотих, 40 срібних та 26 бронзових медалей.

 
 

Більше світлин з заходу – на сторінці управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в Facebook: www.facebook.com/sportdonoda, альбом – за посиланням.
 

Для довідки

Кікбоксинг WAKO – один із найбільш популярних неолімпійських видів спорту, які на сьогодні культивуються в Донецькій області, є пріоритетним видом спорту (віднесено до 1 категорії) та входить до програми Всесвітніх ігор.

Кікбоксинг розвивається в 10 містах, 4 районах та 1 громаді Донецької області. Усього в регіоні до занять цим видом спорту залучено 1795 спортсменів, з них 833 – у дитячо-юнацьких спортивних школах. Роботу зі спортсменами проводять 59 тренерів (30 – у ДЮСШ), з них 22 штатних (19 – у ДЮСШ). Із загальної кількості тренерів, 32 мають спеціальну освіту по галузі «Фізична культура і спорту», 21 – працює в спортивних клубах.

Провідні спортсмени Донецької області з кікбоксингу WAKO: майстер спорту України міжнародного класу Наталія Мартюхіна (Торецьк), майстер спорту України Владислав Гіда (м. Курахове), кандидати у майстри спорту України Уляна Міщенко (м. Маріуполь), Ярослав Єфімцев (м. Слов’янськ), Рінат Аскеров (м. Курахове), Микита Корякін (м. Краматорськ) та інші.

Найбільш результативні тренери Донеччини з кікбоксингу WAKO на даний час: Віталій Лі (м. Торецьк), Артем Дріга (м. Курахове), Руслан Осіпов (м. Маріуполь), Денис Харькін (м. Костянтинівка).

15.10.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах