Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Краматорськ вп’яте прийняв турнір з волейболу серед ветеранів на призи олімпійського чемпіона Станіслава Люгайло

20-22 вересня на базі спорткомплексу Машинобудівного коледжу Донбаської державної машинобудівної академії відбувся XXII всеукраїнський турнір з волейболу серед ветеранів на призи олімпійського чемпіона, заслуженого майстра спорту, заслуженого тренера України Станіслава Люгайло. До 2013 року традиційні змагання проходили в Донецьку, з 2015 року їх приймає Краматорськ.

Цього разу волейбольний майданчик зібрав 12 команд з Києва, Харкова, Дніпра, Полтави, Донецької та Дніпропетровської областей – жінок у віковій категорії «45+» та чоловіків у категоріях «50+» та «60+».

На урочистій церемонії відкриття турніру до ветеранів спорту звернувся заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін: «Ви знаєте один одного вже не перший рік. Разом берете участь у спортивних змаганнях, перемагаєте чи отримуєте нагоду вдосконалювати власні вміння. З часом приходить розуміння, що ви вже не просто команда з єдиною метою та силою духу. Ви – друзі! Я бажаю вам зберегти ці відчуття та пронести їх через все життя. Здоров’я вам, успіхів та миру вашим сім’ям!».

Вітальне слово мав начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик: «Донеччині випала велика честь щороку приймати турнір на призи Станіслава Люгайло та збирати в одному залі справжніх шанувальників волейболу. На досягненнях Станіслава Антоновича, який переміг на Іграх у Токіо 55 років тому, та прикладі інших наших олімпійців виховалося не одне покоління спортсменів! Бажаю вам, ветеранам спорту, якомога частіше збиратися на спортивних майданчиках, отримувати задоволення від гри і здобувати нові перемоги».

 
 
 

Учасників турніру також привітали начальник управління з гуманітарних питань Краматорської міської ради Андрій Гореславець, директор Машинобудівного коледжу Донбаської державної машинобудівної академії Олексій Макуха, відповідальний секретар-виконавчий директор відділення НОК України в Донецькій області Дмитро Подопригора, олімпійський чемпіон Станіслав Люгайло, головний суддя змагань Леонід Будяк.

 

Організатори третій рік поспіль запросили в Краматорськ легендарних спортсменів – усіх олімпійських чемпіонів з волейболу, які нині мешкають в Україні. Це Станіслав Люгайло (чемпіон Олімпіади в Токіо-1964), Володимир Іванов (Мехіко-1968), Віктор Михальчук (Мехіко-1968), Володимир Беляєв (Мехіко-1968), Федір Лащонов (Москва-1980), Олена Соколовська (Москва-1980). Уславлених волейболістів привітали хлібом-сіллю, вручили подарунки, а учасники турніру влаштували олімпійцям тривалу овацію. Усі присутні переглянули відеоролик, присвячений спортивним і тренерським досягненням Станіслава Антоновича.

 
 
 
 

За підсумками змагань серед жінок переможницею стала команда Харкова, друге місце посіла команда Києва, третє – міста Синельникове Дніпропетровської області, четверте – Маріуполя.

 
 

У турнірі серед чоловіків категорії 50+ років кращою була збірна Донецької області, другими – волейболісти з Першотравенська Дніпропетровської області, третіми – Селидового, четвертими – Полтави.

Боротьба серед чоловіків 60+ років завершилась таким розташуванням у турнірній таблиці: 1 місце – збірна Донецької області, 2 місце – Запоріжжя, 3 місце – Дніпро, 4 місце – Вугледар.

На урочистому закритті змагань призерів нагородили дипломами, медалями та кубками.

 
 
 

Довідка

Люгайло Станіслав Антонович – заслужений майстер спорту, олімпійський чемпіон (1964), заслужений працівник фізичної культури і спорту України (2013).

Народився 1 січня 1938 р. у Сухумі. У 1963 р. запрошений до волейбольної команди «Радіотехнік» м. Риги, у складі якої був чемпіоном СРСР, переможцем міжнародних турнірів. У 1964 р. у складі збірної команди СРСР став чемпіоном Ігор ХVІІІ Олімпіади в Токіо (Японія).

У 1969 р. переїхав до Донецька, працював головним тренером чоловічої команди «Динамо» з волейболу. З 1976 р. призначений головним тренером жіночої волейбольної команди «Спартак» міста Донецька. З 1991 по 1996 рр. працював за контрактом на Філіппінах з чоловічими і жіночими командами цієї країни. З 1996 по 2014 рр. був головним тренером жіночої команди з волейболу «Медіка-ШВСМ» (потім – «ДонНУЕТ-ШВСМ») міста Донецька, яка з І ліги дійшла до Суперліги чемпіонату України.

За роки роботи підготував більше 20 майстрів спорту. У 2002 р. його вихованка Алла Крутько в складі збірної команди України завоювала срібну медаль на чемпіонаті Європи серед юніорок.

 

Більше світлин з заходу – на сторінці управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в Facebook: www.facebook.com/sportdonoda, альбом – за посиланням.

24.09.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах