Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Кубок Сафонова з футболу поїхав до Воронежа

З 3 по 7 січня в Донецьку пройшов відкритий турнір міста з футболу серед юнаків 2001 року народження, присвячений пам’яті Володимира Сафонова.

Турнір пам’яті півзахисника «Шахтаря» 1972-1980-х років організовано та проведено синами Володимира Сафонова – Антоном і Денисом, президентом федерації футболу Донецька Віктором Звягінцевим, комітетом з фізичної культури і спорту Донецької міської ради, а також друзями і просто людьми, які пам’ятають Володимира Олександровича.

Щороку Меморіал може похвалитися великою кількістю учасників – і на цей раз за перемогу в турнірі боролися 16 команд.

Гостями XXIII Меморіалу Сафонова стали команди з Росії – ФЦШ Воронеж та ЗОШ-73 Воронеж, а також Дніпродзержинська – ДЮСШ Дніпродзержинськ. Крім іншого, уже по традиції найактивнішу участь у турнірі взяли команди дитячо-юнацьких футбольних шкіл Донецька («Металург 1», «Донтекс 1», СДЮШОР 3, «Олімпік», СДЮШОР 2, «Металург 2», СДЮШОР 1, Дончанка, СК «Кіровець», «Донтекс 2») та області (ДЮСШ Вугледару, ДЮСШ Мар’їнки, ДЮСШ Ясинуватої).

Згідно з регламентом команди були розділені на чотири групи. Переможці своїх груп виходили до плей-офф, де, починаючи з півфіналу, починалася боротьба за головний приз турніру. Відзначимо, що команди груп «А» і «B» проводили ігри на паркеті спортмайданчику ФОК «Мрія», а команди груп «C» і «D» грали на паркеті СК «Кіровець». Півфінали, матч за 3-е місце і фінал пройшли також на паркеті СК «Кіровець».

Набравши максимальну кількість очок, перемогу в групі «A» («Металург 1», «Донтекс 1», ДЮСШ Вугледару, СДЮШОР 3) здобула СДЮШОР 3. Гра з головним суперником по групі – ДЮСШ Вугледару – закінчилася з рахунком 5:4 на користь донецької команди.

У групі «B» (ФЦШ Воронеж, «Олімпік», СДЮШОР 2, «Металург 2») ФЦШ Воронеж і «Олімпік» набрали однакову кількість очок – по 6. Через те що згідно з регламентом при рівності очок на перший план виходить результат особистої зустрічі, у наступний раунд змагань пройшла команда з Воронежа, яка ще в першому турі завдала поразки «Олімпіку» з рахунком 3:1.

Впевнену перемогу в групі «С» (СДЮШОР 1, «Донеччанка», СК «Кіровець», ДЮСШ Дніпродзержинськ) здобула команда дівчат «Донеччанка» (2003 рік народження).

У групі «D» (ЗОШ-73 Воронеж, «Донтекс 2», ДЮСШ Мар’їнка, ДЮСШ Ясинувата) впевнену перемогу здобула команда з Росії ЗОШ-73 Воронеж. Колектив розгромив своїх суперників по групі із загальним рахунком 34:1.

У півфіналі зійшлися СДЮШОР 3 – ЗОШ-73 Воронеж і ФЦШ Воронеж – «Донеччанка». Наполегливою ​вийшла лише гра «Донеччанки» з воронезькою командою – дівчата святкували перемогу з рахунком 2:1. У другій півфінальній грі ЗОШ-73 Воронеж продовжив серію феноменальних ігор, відкривши шлях у фінал перемогою з рахунком 6:2. Реабілітуватися команді СДЮШОР 3 вдалося в матчі за третє місце в матчі з ФЦШ Воронеж, який закінчився з рахунком 4:0.

Фінальний поєдинок між ЗОШ-73 Воронеж і «Донеччанкою» тримав у напрузі до останньої хвилини. З мінімальним рахунком перемогу здобув колектив з Росії – 2:1.

Крім головного кубка переможцю, призери турніру отримали медалі та грамоти комітету з фізичної культури і спорту Донецької міської ради. Також за підсумками турніру були визначені кращі гравці в чотирьох номінаціях. Кращим воротарем визнаний Ігор Масальський зі СДЮШОР 2. Ще один гравець СДЮШОР 2 Сергій Бухалков удостоївся звання кращого нападаючого турніру. Ілля Воротніков, що представляє ЗОШ-73 Воронеж, удостоєний звання кращого захисника. Бомбардирські перегони виграла нападаюча «Донеччанки» Христина Огаркова. Приз кращого гравця кубка Сафонова отримав Руслан Литвинов з команди чемпіонів ЗОШ-73 Воронеж.

 
10.01.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах