Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


ХК «Донбас» переміг «Краковію» і повернув собі домашній трофей Donbass Open Cup

З 6 по 8 вересня в місті Дружківка, на льоду арени «Альтаїр», відбувся міжнародний турнір з хокею Donbass Open Cup, в якому чотири команди з трьох країн визначили найсильнішу. У боротьбі за головний трофей зустрілись українські «Донбас» і «Кременчук», латвійський «Земгале» і польська «Краковія». На передсезонному турнірі донецька команда пропустила лише одну шайбу.

У вирішальному матчі зійшлися «Донбас» і польська «Краковія» - команди, які виграли дві стартові зустрічі і підійшли до очного протистояння з рівною кількістю очок в турнірній таблиці. Початок поєдинку був досить нервовим і важким для «Донбасу». Гості частіше загрожували воротам Степана Горячевських, але вразити їх так і не змогли. Стримавши стартовий натиск суперника, «Донбас» закинув двічі. Своїми шансами холоднокровно скористалися Євген Белухін і Віктор Захаров. Деморалізувати суперника донецького клубу вдалося вже в другому періоді, коли Олександр Костіков закинув третє шайбу. У третьому періоді «Донбас» вже міг дозволити собі грати акуратніше, адже мав вагому перевагу в три шайби. Посеред гри сталась яскрава бійка Володимира Романенка з Бартоломеєм Бухавським, яку обидва хокеїста завершили на ногах, не виявивши найсильнішого. У другій половині заключного періоду «Краковія» все-таки розмочила рахунок. Все той же Бухавський зупинив суху серію «Донбасу» на домашньому турнірі на позначці 170 хвилин 20 секунд. Відразу після цього гола Костіков зміг заробити штрафний кидок, але не переграв Мирослава Коприва. На останніх хвилинах поляки ризикнули, знявши воротаря, і отримали шайбу в порожні ворота від Філіпа Пангелова-Юлдашева. Фінальна сирена зафіксувала підсумкову перемогу «Донбасу» над «Краковією» з рахунком 4:1. Трофей повернувся додому!

«Вважаю, що наша перемога - це перемога українського хокею, - зазначив головний тренер ХК «Донбас» Сергій Вітер. - Хлопці - молодці, виконали дуже багато роботи. Ми - тренерський штаб – задоволені. Всі працювали на оборону, всі не боялися шайби, лягали особою і грудьми під неї. Воротарі здорово старалися, і захисники допомагали, працювала вся команда. Не буду нікого виділяти, це і є оборона по всьому майданчику. Вона призводить до того, що можна грати «на нуль». Все було в порядку в плані організації і змісту гри. Важкуватою була третя гра, але напружилися, молодці. Дуже багато виконали з того, що ми просили, і дуже багато виконали «чорнової роботи». Це радує! Є колектив, є команда! Ми до цього прагнули, тому виграли!».

У матчі за третє місце зійшлися «Земгале» і «Кременчук». Латвійська команда зазнала третьої поразки на турнірі, пропустивши від «городян» шість разів. Хет-триком у складі команди Олександра Савицького відзначився Дмитро Орлов.

Таким чином, «Кременчук» посів третє місце на передсезонному турнірі, а чинний володар трофея - «Земгале» - залишився останнім з нулем набраних очок.

На передсезонному турнірі Donbass Open Cup-2019 визначено володарів індивідуальних нагород.

Кращим воротарем змагань став голкіпер «Донбасу» Степан Горячевських, який в двох матчах пропустив одну шайбу.

Кращим захисником визнаний також гравець «Донбасу» Юрій Сильницький.

Звання кращого нападника дісталося Бартоломею Бухавському з «Краковії».

У гонці бомбардирів з п’ятьма очками переміг форвард «Кременчука» Дмитро Орлов (4+1).

Відео церемонії нагородження ХК «Донбас» - https://youtu.be/nHrNdywiU1g

09.09.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах