Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У селищі Миронівський на Донеччині відкрили оновлений спортзал для занять дзюдо

2 серпня в селищі міського типу Миронівський Бахмутського району Донецької області відбулось урочисте відкриття спортивного залу після капітального ремонту.

Відділення з дзюдо комунального позашкільного навчального закладу «Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з видів боротьби» працює в Миронівському з 2002 року, спочатку – у Будинку культури, а з 2014-го – у приміщенні школи-інтернату, яке не використовувалось протягом тривалого часу. Спортсмени, їх батьки та тренер Олександр Житюк власними силами зробили поточний ремонт, але цього було замало для комфортного проведення занять.

До вирішення проблеми долучилось Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців (УВКБ ООН), яке в рамках реалізації «проєкту мирного співіснування» виділило понад 20 тис. доларів. Протягом березня-липня 2019 року здійснено заміну вікон та дверей, ремонт ґанку, сходів, тренажерної зали, роздягалень, душових та туалетних кімнат.

На свято урочистого відкриття оновленого спортзалу завітали почесні гості: начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, заступник Представника УВКБ ООН в Україні Ноель Калхун, представники Управління Верховного Комісару ООН у справах біженців Умар Ях’яев, Сайфуллах Мехрабі, Світлана Скокова, Денис Давидов, Ганна Кухаренко.

 

«Дуже приємно сьогодні бути тут, у селищі Миронівський, що поруч із лінією зіткнення, і висловити щиру вдячність кожному, хто доклав зусиль у створення таких чудових умов для занять спортом. Однозначно, це інвестиція в майбутнє здорової нації. Перед нами – молоді спортсмени, які вже є призерами багатьох змагань різного рівня, і я сподіваюсь, що новий спортзал сприятиме досягненню їх найвищих цілей», - зазначив Володимир Мицик та вручив від управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації сертифікат на 50000 гривень для відділення з дзюдо обласної спортшколи.

Окрім цього, у подарунок від КПНЗ «Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з видів боротьби» дзюдоїсти отримали сучасні кімоно, у яких виступатимуть на всеукраїнських турнірах.

 
 

«Я відчуваю в цьому залі велику силу. З одного боку, це сильні спортсмени, які мають гострий розум, натреновані м’язи, а тому є володарями великої кількості нагород. Інша сила – єднання. Що мене вражає: коли певну добру справу починає робити одна людина, вона своєю енергією та небайдужістю притягує багатьох інших людей, які також намагаються всіляко допомогти», - сказала Ноель Калхун.

 

Теплі вітання дітям та слова подяки тренеру-викладачу Олександру Житюку, будівельникам, усім, хто надав підтримку в реалізації проєкту, також прозвучали від директора ОСДЮСШОР з видів боротьби Олександра Соколова, координатора штабу Гуманітарної місії «Проліска» в місті Світлодарськ Ніни Уманець, начальника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Бахмутської райдержадміністрації Ірини Тишакової, заступника Миронівського селищного голови Нелі Васильєвої, а також батька одного зі спортсменів Юрія Стрижака.

 
 

Творчі номери гостям заходу подарували талановиті вихованці Світлодарського міського Палацу культури: солістка Анастасія Циба та зразковий ансамбль бального танцю «Нараяна».

 

Наприкінці свята всі присутні змогли ознайомитися з майстерністю вихованців обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з видів боротьби під керівництвом свого тренера Олександра Житюка.

 
 

Більше світлин з заходу – на нашій сторінці у Facebook: www.facebook.com/sportdonoda (фотоальбом - за посиланням)

05.08.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах